Lovro Jemec in Aleksandra Vovk sta državna prvaka pri mlajših kadetih

T.S., 24.03.2013 comments 1
Državna tekmovanja, Vse novice

V dvorani Srednje administrativne šole Ljubljana je ta vikend potekalo 22. Državno prvenstvo republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje. Naslova posameznih državnih prvakov v najmlajši uradni kategoriji NTZS sta se letos veselila Lovro Jemec in Aleksandra Vovk.

Pod vodstvom NTK Vesna je v dvorani ene izmed srednjih šol v Ljubljani v soboto in nedeljo, 23. in 24. marca, potekalo 22. DP RS za mlajše kadete. Mladi nadebudneži, ki počasi odkrivajo namiznoteniške skrivnosti, so pripravili ogorčen boj za vsako točko, toda na koncu je prostora za junake res malo.

Najuspešnejša tekmovalka prvenstva je bila Aleksandra Vovk, ki je osvojila dvojno krono. Najprej je v soboto v paru s Pijo Mihevc osvojila naslov državne prvakinje v dvojicah, danes pa se je v finalu posameznega tekmovanja pomerila prav s klubsko soigralko in po hudem boju slavila z rezultatom 3:2. Tretje mesto sta si razdelili Lea Paulin in Katarina Stražar.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil Lovro Jemec, ki je v soboto presenetljivo izgubil že v skupinskem delu proti presenečenju turnirja Jožetu Urhu, ki je nato v finalnem delu prevzel mesto 2. nosilca. Lovro se je tako že v četrtfinalu pomeril s 1. nosilcem Aljažem Frelihom in v tekmi, ki ni bila za tiste s slabim srcem, slavil s 3:2, potem ko je zadnji niz dobil s 13:11. Po tej zmagi so se Jemcu na široko odprla vrata do naslova in v polfinalu ter finalu ni izgubil več niti niza. Drugo mesto si je priigral levoroki Marsel Šegula, pokal za 3. mesto pa sta prejela še Jože Urh in Martin Kocjančič.

V konkurenci dvojic sta se naslova državnih prvakov veselila Marsel Šegula in Rok Trtnik.

22. DP RS za mlajše kadete
Ml. kadeti – kvalifikacije
Ml. kadeti – finalna skupina
Ml. kadeti – dvojice
Ml. kadetinje – kvalifikacije
Ml. kadetinje – finalna skupina
Ml. kadetinje – dvojice

Komentar k članku “Lovro Jemec in Aleksandra Vovk sta državna prvaka pri mlajših kadetih”

  1. igidor pravi:

    Čestitam vsem dobitnikom kolajn pa tudi vsem ostalim za dobre igre, ki smo jih videli na prvenstvu.