Levičarsko prevlado Zale Veronik, Matije Novela in Katarine Stražar nekoliko skazil le Ludvik Peršolja

Na notranjskem koncu Slovenije se je danes zbralo kar 117 mladih in nekoliko manj mladih igralcev namiznega tenisa, ki so se pomerili na dvojnem sporedu republiških tekmovanj pod okriljem NTZS. Izmed štirih zmagovalcev, so kar trije levičarji.

V športni dvorani v Cerknici sta danes tako združeno potekala 1. OT RS za mlajše kadete in 1. OT RS za člane do 21 let. V konkurenci mlajših kadetov je nastopilo 76 igralcev, pri mlajših članih pa se je za kolajne borilo 41 igralcev in igralk.

Ludvik Peršolja je še enkrat več potrdil, da mu je v zadnjih letih uspel lep igralni preboj, in da po odhodu Jana Žibrata med člane nosi štafetno palico mlajše generacije. Pot do današnje zmage je bila vse prej kot lahka, saj se je moral po rutinirani uvrstitvi med najboljše štiri, pomeriti s trenutno najboljšima slovenskima mladincema. V polfinalu je tako s 4:1 premagal Denija Kožula, nato pa v finalu s 4:0 še Darka Jorgića, ki je pred tem v polfinalu po petih nizih ugnal Denisa Pintarja.

Zmage pri mlajših članicah se je veselila 16-letna Korošica Zala Veronik, ki je v finalu s 4:0 premagala Tjašo Založnik. Finalistkama sta družbo na odru za zmagovalke delali še Katja Gutnik in Tamara Pavčnik.

Vselej zanimivo tekmovanje mlajših kadetov je znova postreglo z ogorčenim bojem mladih igralcev, videli pa smo tudi nekaj presenečenj. Prvi turnir v letošnji sezoni je pri fantih tako odšel v Izolo, ‘krivec’ za to pa je bil novi slovenski levoroki talent Matija Novel. V finalu se je Matija pomeril z Rokom Trtnikom in po srhljivki v 5. nizu, ki se je končala s 13:11, na koncu slavil s 3:2 v nizih. Mladi igralec NTK Vesna pa kljub finalnemu porazu nima razloga za žalost, saj je pred tem v polfinalu s 3:0 izločil 1. nosilca turnirja Marsela Šegulo, ki si je 3. mesto razdelil še z enim Založanom Tajom Lavričem.

Prva republiška zmaga za Matijo Novela.

Prva republiška zmaga za Matijo Novela.

Dober dan za levičarje je pri mlajših kadetinjah sklenila izredno talentirana in ‘mehkoroka’ Katarina Stražar, ki je v finalu s 3:1 premagala leto mlajšo Leo Paulin. Bronasto odličje sta za uvrstitev v polfinale prejeli Lara Opeka in Nika Kobetič, ki je ena izmed redkih obrambnih igralk v svoji kategoriji na naših tleh.

Letos gre pri mlajših kadetinjah pričakovati prevlado Katarine Stražar in Lee Paulin.

Letos gre pri mlajših kadetinjah pričakovati prevlado Katarine Stražar in Lee Paulin.