Kožul, Novel, Veronikova in Stražarjeva uspešno krstili puconško dvorano

V novi športni dvorani v Puconcih sta danes potekala 2. OT RS za mlajše kadete in 2. OT RS za člane do 21 let. Do spremembe na samem vrhu je prišlo zgolj pri mlajših članih, kjer je slavil Deni Kožul.

Letos Odprti turnirji RS mlajših kadetov in mlajših članov pod okriljem NTZS potekajo skupaj. Tokrat so se na drugem tovrstnem srečanju v letošnji sezoni igralci in igralke zbrali v Puconcih.

Novel in Stražarjeva znova najboljša

Tekmovanji mlajših kadetov in mlajših kadetinj tudi tokrat nista postregli z vidnejšimi presenečenji. Pri fantih je še drugič letos slavil talentirani Matija Novel, ki je tokrat v finalu po tesni borbi ugnal Marsela Šegulo (12:10, 12:14, 16:14, 11:8). Tretje mesto sta si razdelila Rok Trtnik in Luka Breznik.

Pri dekletih smo spremljali ponovitev finala s 1. OT, znova pa se je zmage veselila Katarina Stražar. Njena tekmica Lea Paulin je padla po štirih nizih (11:9, 11:7, 8:11, 13:11). Na odru za zmagovalke sta stali še Lara Opeka in Nika Kobetič.

Kožulu uspela revanša nad cimrom, Zala znova dobila finale dvojčic

Precej zanimivo je bilo pri mlajših članih, kjer je bilo vroče že v predtekmovanju. Zaradi slabšega rankinga sta se tako že v kvalifikacijah med seboj pomerila Darko Jorgić in Deni Kožul. Pretekli vikend je Jorgić povsem razbil Kožula, tokrat pa se je leto dni starejši Logatčan predstavil v povsem drugi luči in moral 15-letnemu Hrastničanu poraz priznati šele po podaljšku odločilnega 5. niza.

Sreča se je v finalnem delu spremenila in Jorgić je že v četrtfinalu z 1:4 klonil proti svojemu letošnjemu soigralcu Tilnu Novaku, ki je moral nato v polfinalu z 0:4 priznati premoč domačinu Patriku Sukiču. V spodnji polovici žreba sta se v ponovitvi polfinala s Cerknice pomerila že prej omenjeni Kožul in članski reprezentant Ludvik Peršolja. Na 1. OT je slavil Primorec, tokrat pa je Kožulu uspelo maščevati poraz. Na koncu je bilo 4:2 za Denija, ki je tako zaustavil pot Peršolje na današnjem tekmovanju. Analizo tekme bosta omenjena akterja lahko naredila že danes, ko bosta prispela v NT center v Novem mestu, kjer si delita sobo.

V finalnem obračunu je Kožul, ki ga krasi predvsem hitrost pri mizi, nevtraliziral servis in močno prvo žogo Sukiča ter slavil po petih nizih (11:5, 11:7, 4:11, 11:2, 11:5).

Kožul za seboj tokrat pustil Sukiča, Novaka in Peršoljo.

Kožul za seboj tokrat pustil Sukiča, Novaka in Peršoljo.

Tekmovanje mlajši članic je bilo skorajda identično tekmovanju mladink. V polfinale so se namreč uvrstile Zala in Nika VeronikTamara Pavčnik in Gaja Paradiž. Zala je v polfinalu s 4:0 odpravila Paradiževo, njena sestra dvojčica Nika pa je morala za zmago nad Pavčnikovo garati sedem nizov (7:11, 11:6, 7:11, 11:1, 9:11, 11:7, 11:3). Da bi v arhivu izbrskali koliko final republiških turnirjev sta doslej med seboj že odigrali dvojčici Veronik, bi se morali za kak teden zapreti v samico, dejstvo pa je, da je vsaj v zadnjem času uspešnejša levoroka Zala, ki je tokrat slavila brez izgubljenega niza (14:12, 11:8, 18:16, 11:9).

2. OT RS ml. kadeti in ml. člani za moške
Rezultati mlajši člani
Rezultati mlajše članice
Rezultati mlajši kadeti
Rezultati mlajše kadetinje
Lestvica mlajši člani
Lestvica mlajše članice
Lestvica mlajši kadeti
Lestvica mlajše kadetinje