Kožul brez prave konkurence, prva republiška zmaga za Saro Tokić

V Mengšu se je na združenem 1. odprtem turnirju za mlajše člane do 21 let in mlajše kadete skupaj zbralo 148 igralcev, tako da se je turnir zaključil šele nekaj pred 21. uro zvečer.

Finale domačink dobila mlajša

Pri mlajših članih je brez večjih težav zmago slavil Deni Kožul (tujina), ki je na poti do zmage sicer izgubil nekaj solidarnostnih nizov, a v finalu proti Tilnu Cvetku (NTK Krka) pokazal, zakaj je aktualni članski državni prvak in stalni član moške reprezentance. Slavil je s 4:1 (-7, 8, 8, 10, 4) in ob odsotnosti Darka Jorgića, ki igra na mladinskem svetovnem prvenstvu v Cape Townu, še povečal razliko na 1. mestu lestvice. Uvrstitev na oder za zmagovalce sta si priigrala še Erik Paulin (NTK Arrigoni) in Damjan Zeljko (NTK Kema).

Pri mlajših članicah prav tako zaradi nastopa na MSP ni igrala aktualna državna prvakinja Tamara Pavčnik, zato pa so svoj status potrdile Aleksandra Vovk (NTZS), Ana Tofant in Katarina Stražar (obe NTS Mengeš). V troboju je najkrajšo potegnila Vovkova, ki je izgubila polfinalni obračun proti Stražarjevi z 2:4 in tudi izgubila mesto 1. igralke na lestvici. V spodnji polovici žreba je bila Tofantova suverena, presenetila je Tjaša Mihevc (NTK Logatec), ki je osvojila bron, potem ko je v četrtfinalu ugnala Leo Paulin (NTK Arrigoni).

Finalni obračun pri mlajših članicah se je odločal v podaljških, slavila pa je mlajša Stražarjeva z rezultatom 4:3 (9, 8, -5, 5, -7, -6, 9).

Katarina Stražar je bila v finalu boljša od svoje soigralke in prijateljice Ane Tofant, ki pa se lahko tolaži z dejstvom, da sedaj zaseda 1. mesto na državni lestvici pri članicah in mlajših članicah.

Katarina Stražar je bila v finalu boljša od svoje soigralke in prijateljice Ane Tofant, ki pa se lahko tolaži z dejstvom, da sedaj zaseda 1. mesto na državni lestvici pri članicah in mlajših članicah.

Bojan Tokić dobiva krvno naslednico

Turnir igralcev in igralk do 13 let je zaznamovala nečakinja Bojana Tokića, Sara Tokić (NTK Letrika), ki je prišla do svoje prve zmage na republiških turnirjih RS. Večino dela je mlada Novogoričanka opravila v četrtfinalu in polfinalu, ko je dvakrat slavila z 11:7 v petem nizu. Najprej je bila boljša od 2. nosilke Gaje Kobetič (NTS Mengeš), nato pa še od Lare Belaj (NTK Cirkovci). V finalu jo je pričakala 1. nosilka in 1. mlajša kadetinja Slovenije ta hip, Nuša Kadiš (NTK Interdiskont). Tekma je bila odločena ekspresno, saj je Sara slavila s 3:0 (6, 9, 7). Preostala nagrada za 3. – 4. mesto je odšla v roke Blažki Harkai (NTK Kema).

O razmerju med starostjo in talentom priča fotografija, na kateri je Sara Tokić, kljub dejstvu, da je na najvišji stopnički, druga najnižja igralka :)

O razmerju med starostjo in talentom priča fotografija, na kateri je Sara Tokić, kljub dejstvu, da je na najvišji stopnički, druga najnižja igralka 🙂

Tudi pri mlajših kadetih so na račun prišli domači organizatorji iz NTS Mengeš, saj sta se v finalu pomerila dva njihova mladca. Na koncu je bil Aljaž Goltnik3:0 (7, 5, 7) boljši od Dejana Jokića. Bronasto odličje sta si priigrala Jan Lipič (NTK Kema) in Nino Šegula (NTK Ptuj).

Slavje domačinov je potrdil Aljaž Goltnik, od danes naprej prvi mlajši kadet Slovenije.

Slavje domačinov je potrdil Aljaž Goltnik, od danes naprej prvi mlajši kadet Slovenije.

1. OT RS U-21 in MK
Rezultati člani U-21
Rezultati članice U-21
Rezultati mlajši kadeti
Rezultati mlajše kadetinje
Lestvice člani U-21
Lestvice članice U-21
Lestvice mlajši kadeti
Lestvice mlajše kadetinje