Kadetsko državno prvenstvo v znamenju hrastniškega dvojca

T.S., 21.04.2013 comments 1
Državna tekmovanja, Vse novice

Z Državnim prvenstvom Republike Slovenija za kadete in kadetinje, ki je ta konec tedna potekalo v Cerkljah na Gorenjskem, se je zaključila letošnja sezona državnih prvenstev pod okriljem NTZS. Za konec svojega obdobja med kadeti sta na Gorenjskem blestela Darko Jorgić in Tamara Pavčnik.

NTS Mengeš je v Cerkljah na Gorenjskem v soboto in nedeljo, 20. in 21. aprila, organiziral 22. DP RS za kadete in kadetinje, kjer smo dobili še zadnje državne prvake v letošnji sezoni tekmovanj NTZS.

Pri fantih brez presenčenj, pri dekletih turbulentno

Najbolje sta se odrezala Darko Jorgić in Tamara Pavčnik, ki sta NTK Hrastnik priigrala kar 4 naslove državnih prvakov od 5 možnih. Oba sta obranila naslov državnih prvakov v konkurenci posameznikov. Jorgić je svojo premoč v finalu kronal z zmago nad Erikom Paulinom z rezultatom 4:0. Tretje mesto sta zasedla Tilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj.

Mnogo bolj zanimivo je bilo pri dekletih, kjer so se stvari na glavo postavile že v soboto, ko je druga nosilka turnirja Gaja Paradiž v skupinskem delu tekmovanju morala priznati premoč domačinki Ani Tofant. Žreb finalne skupine ja tako poskrbel, da sta se Tamara in Gaja pomerili že v četrtfinalu in po pravi drami in eni rešeni žogici za zmago je Hrastničanka slavila z rezultatom 13:11 v odločilnem sedmem nizu. Kasnejša državna prvakinja je v polfinalu s 4:2 premagala še mlado Aleksandro Vovk, ki je v četrtfinalu tudi po trilerju s 4:3 premagala Niko Naglič. Spodnji del žreba je bil po sobotnem kiksu Paradiževe tako izjemno odprt, najbolje pa sta to izkoristili Kaja Okorn in Ana Tofant, ki se je s polfinalno zmago nad Logatčanko s 4:3 uvrstila celo v finale, kjer je morala z rezultatom 0:4 priznati premoč Tamari.

Cvetko in Hribar z naslovom v dvojicah prevzemata žezlo

V konkurencih kadetskih dvojic sta Jorgić in Paulin nastopila s svojima klubskima kolegoma, to pa sta najbolje izkoristila Tilen Cvetko in Peter Hribar, ki sta v finalu s 3:1 premagala Pucončana Damjana Zelka in Luko Norčiča in s tem na lep način prevzela kadetsko žezlo iz rok Darka in Erika, saj bosta prihodnje leto na mednarodnih tekmovanjih po vsej verjetnosti breme rezultatov nosila prav ona. Na zmagovalnem odru sta bili še dvojici Jaka Strohsack – Aljaž Šmaljcelj in Erik Paulin – Matej Germek.

V konkurenci dvojic pri kadetinjah sta Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž v finalu pričakovano s 3:2 premagali Niko Naglič in Katrino Sterchi, pokal za tretje mesto pa je odšel v roke dvojic Aleksandra Vovk  Pija Mihevc in Kaja Okorn – Simona Soldat.

Pri mešanih dvojicah sta bila Jorgić in Pavčnikova najboljša, potem ko sta v finalu pretvorila zaostanek z 1:2 v nizih in z 0:5 v četrtem nizu v zmago. Drugo mesto sta osvojila bronasta z mladinskega DP Tilen Cvetko in Gaja Paradiž, na najnižji stopnički pa so stali Aljaž Šmaljcelj in Pija Mihevc ter Damjan Zelko in Nika Naglič.

Poleg izvenserijskega Darka in Tamare, ki sta že drugo leto zapovrstjo blestela pri kadetih, velja pohvaliti tudi domači klub NTS Mengeš, ki je s pomočjo trdega in kvalitetnega dela Davida Orešnika, zasluženo prišel do srebra v konkurenci kadetinj posamezno. Prav tako pa smo znova dobili potrditev, da se odlično dela v Novem mestu pod vodstvom Uroša Slatinška, saj so njegovi varovanci osvojili kar 4 odličja, na Muti, kjer se mladi talenti kalijo pod vodstom Mateja Petarja in Damjana Cvetka – tokrat domov odhajajo s sedmimi odličji, še naprej pa je pod vodstvom Darka Maliča uspešen tudi NTK Logatec (6 odličij).

22. DP RS za kadete
Kadeti – predtekmovanje
Kadeti – finalna skupina
Kadeti dvojice
Kadetinje – predtekmovanje
Kadetinje – finalna skupina
Kadetinje dvojice
Mešane dvojice

Foto: Sandi Vovk in Žiga Zupan

Komentar k članku “Kadetsko državno prvenstvo v znamenju hrastniškega dvojca”

  1. igidor pravi:

    Čestitam vsem dobitnikom kolajn za lepe igre ter tudi vsem trenerjem, ki so prispevali svoj trud za tako dobre dosežke svojih varovancev.