Kadetinje NTK Arrigoni pred domačimi gledalci do ekipnega državnega naslova

T.S., 20.02.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Pred članskim državnim prvenstvom, ki bo na sporedu prvi konec tedna v marcu, so konec februarja najprej na sporedu še finalni boji ekipnih državnih prvenstev za mlajše. Pretekli konec tedna smo v Izoli spremljali boje v kadetski konkurenci, ta konec tedna pa nas na Muti čaka še EDP RS za mladince. Na Obali so pri dekletih slavile domačinke iz NTK Arrigoni, pri fantih pa igralci NTK Fužinar Inter Diskont.

Dvodnevno tekmovanje v Izoli se je pričelo z boji v dveh predtekmovalnih skupinah po štiri. Vseh osem ekip si je mesto na finalu DP zagotovilo na podlagi januarskih kvalifikacij. Prvi dan sta najbolje končali ekipi NTK Fužinar (Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek) ter domačini iz NTK Arrigoni (Matija Novel, Mihael Kocjančič in Uroš Žavbi) s tremi zmagami. Mesto v finalni skupini sta si priigrali še ekipi NTK Krka Novo mesto (Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič in Jaka Golob) ter NTS Mengeš (Dejan Jokič, Aljaž Goltnik, Rok Grad in Mitja Zavec).

Nedelja je postregla z zanimivim razpletom, saj so domačini že v uvodni tekmi morali priznati premoč Mengšu s 3:5 in s tem so se karte v boju za odličja dodobra premešale. Izolani so imeli popravni izpit proti Korošcem iz Fužinarja, a so naslov državnih prvakov izgubili s še enim porazom, tokrat s 4:5Matija Novel je zabeležil tri zmage in turnir končal kot najuspešnejši posameznik z izkupičkom 13:0, eno zmago je prispeval še Kocjančič proti Veroniku, toda prav mladi Korošec je nato v odločilnem obračunu s 3:1 ugnal domačina Žavbija in s tem Korošcem priigral naslov državnih prvakov.

Novomeščani so bili v medsebojnem obračunu boljši od Mengša, tako da so imele vse tri ekipe na koncu enak izkupiček zmag in porazov v finalni skupini (1:2). O nosilcih medalj je odločal krog, kjer so najboljše potegnili igralci Krke, z bronom so se morali zadovoljiti domačini, medtem ko so Mengšani ostali brez odličja. Od 5. do 8. mesta so se po vrsti razvrstile ekipe NTD Kajuh-Slovan, NTK Logatec, NTK Vesna in NTK B2.

 

Neustavljiva Paulinova popeljala domačinke do naslova

Pri dekletih smo spremljali nekoliko drugačno zgodbo brez kroga v finalni skupini in z nekoliko lažjim končnim slavjem domačih deklet iz NTK Arrigoni (Lea Paulin, Manca Paljk in Minea Ljuca), ki so se v finalni skupini za naslov borile še proti NTK Letrika (Sara Tokić, Lara Kompara in Eva Cerkvenič), NTS Mengeš (Tara Kobetič, Gaja Kobetič, Vita Kobetič  in Eva Šobar) in NTK Cirkovce (Ina Unger, Nika Belaj, Lara Belaj, Maja Belaj in Zoja Žolek).

V tekmi za naslov državnih prvakinj so igralke Arrigonija s 5:3 premagale Mengšanke, pri čemer je Lea Paulin zabeležila tri zmage, svoje pa je dodala še Manca Paljk z dvema zmagama. Nasploh je bila Paulinova, tako kot že celotno sezono, v kateri je v konkurenci kadetinj še neporažena, za razred najboljša posameznica na turnirju in se je ustavila pri 12 zmagah brez poraza. Tretje mesto je odšlo v Cirkovce. Štajerska dekleta so bila v boju za bron s 5:2 boljša od Letrike.

Od 5. do 8. mesta so se uvrstile ekipe NTD Kajuh-Slovan, NTK Kema, NTK Sobota in NTK Fužinar Inter Diskont.

Domačinke skupaj z Gregorjem Vukovićem do pričakovane, a vseeno sladke zmage.

EDP RS - kadeti 2016/17

Kadeti predtekmovanje 1
Kadeti predtekmovanje 2
Kadeti 1. – 4. mesto
Kadeti 5. – 8. mesto
Kadetinje predtekmovanje 1
Kadetinje predtekmovanje 2
Kadetinje 1. – 4. mesto
Kadetinje 5. – 8. mesto