Igralca iz Hrastnika slavila na 2. OT RS za kadete

T.S., 21.10.2012
Državna tekmovanja, Vse novice

Včeraj je bil v Ljubljani odigran 2. Odprti turnir Republike Slovenije za kadete in kadetinje. V športni dvorani Srednje upravno administrativne šole sta na drugem tovrstnem srečanju letos slavila igralca iz NTK Hrastnik.

Ista finalna obračuna, druga zmagovalca

Ljubljana je v organizaciji NTK Vesna gostila 2. OT RS za kadete v sezoni 2012/2013. Na tekmovanju je nastopilo 65 kadetov in 42 kadetinj. Rezultati turnirja so bili sila podobni tistim iz 1. Odprtega turnirja v letošnji sezoni. Pokale je osvojilo kar 7 igralcev in igralk, ki so bili uspešni tudi na 1. srečanju kadetov v Novem mestu.

Rezultati 2. OT za kadete
Vsi rezultati

Tudi tokrat sta se v finalu pomerila letos najboljša kadeta Darko Jorgić iz NTK Hrastnik in Erik Paulin iz NTK Arrigoni. Jorgiću je po porazu v Novem mestu pretekli mesec uspelo maščevanje in je na koncu slavil z rezultatom 3:1. Tretje mesto sta si razdelila še Aljaž Šmlajcelj iz NTK Krka in Tilen Cvetko iz NTK Muta.

Pri dekletih smo prav tako videli reprizo finala iz Novega mesta. Tokrat se je končne zmage veselila Tamara Pavčnik iz NTK Hrastnik, ki je tako dopolnila klubski uspeh. V finalu je bila Pavčnikova s 3:0 boljša od zmagovalke 1. Odprtega turnirja Gaje Paradiž iz NTK Muta. Na odru za zmagovalke sta bili še Nika Naglič iz NTK Muta in Katrina Sterchi iz NTK Arrigoni.

Naslednje srečanje kadetov bo 9. decembra gostil Ptuj, kjer se bo najboljših 24 kadetov in kadetinj pomerilo na 1. turnirju Top 8 v novi sezoni.

Rezultati kadetov:

Finale
Darko Jorgić – Erik Paulin 3:1 (4,6,-9,8)

Polfinale
Darko Jorgić – Aljaž Šmaljcelj 3:0 (8,5,8)
Erik Paulin – Tilen Cvetko 3:0 (5,7,5)

Rezultati kadetinj:

Finale
Tamara Pavčnik – Gaja Paradiž 3:0 (10,9,3)

Polfinale
Tamara Pavčnik – Katarina Sterchi 3:0 (9,6,9)
Gaja Paradiž – Nika Naglič 3:2 (10,-11,9,-9,5)

Foto: Luka Pavič