Cvetko še naprej trn v peti Hribarja, pri kadetinjah slavje Nuše Bolte!

Odprti turnir kadetov se je odvil po pričakovanjih, saj smo v finalu spremljali dvoboj med Tilnom Cvetkom in Petrom Hribarjem, favorizirane kadetinje pa so kar tekmovale v tem, katera bo bolj presenetljivo izpadla. Na koncu je slavila Nuša Bolte.

Letos se zdi, da bo sezona pri mladincih in kadetih minila povsem po notah dolenjskega kluba NTK Krka. Potem ko je Darko Jorgić že osvojil oba letošnja mladinska turnirja, je njegov uspeh na kadetski ravni danes v Mengšu na 2. odprtem turnirju Republike Slovenije za kadete in kadetinje ponovil še Tilen Cvetko.

Korošec v dresu Dolenjcev je v finalu po odlični tekmi s 3:2 premagal Petra Hribarja, ki tako še naprej išče svojo prvo zmago nad svojim konkurentom na republiških tekmovanjih. Na stopničkah sta se najboljšima kadetoma v Sloveniji pridružila še Luka Norčič in Nejc Erjavec.

Z rezultatskega stališča je bilo danes veliko bolj zanimivo tekmovanje kadetinj. Izmed prvih štirih nosilk se je uspelo v polfinale prebiti le Aleksandri Vovk, medtem ko je prva nosilka turnirja Nika Naglič v četrtfinalu izpadla proti Piji Mihevc, od Katrine Sterchi je bila po pravi drami boljša domačinka Katarina Stražar, glavni domači adut Ana Tofant pa je izgubila proti kasnejši zmagovalki Nuši Bolte, ki se je v finalni del prebila celo po krogu v predtekmovalni skupini.

Mlada Gorenjka je v polfinalu ugnala Mihevčevo, nato pa v finalu še Katarino Stražar, ki je pred tem v polfinalu s 3:0 odpravila Vovkovo.

Presenetljiv razplet pri kadetinjah, na najvišji stopnički pa Nuša Bolte.

Presenetljiv razplet pri kadetinjah, na najvišji stopnički pa Nuša Bolte.

2. OT RS kadeti
Rezultati kadeti
Rezultati kadetinje
Lestvice kadeti
Lestvice kadetinje

Foto: Janez Stibrič