Hrastniški dvojec ’98 znova zlat – tokrat med mladinci

V Kidričevem je danes potekal 1. TOP RS za mladince in mladinke v sezoni 2013/14. Končne zmage sta se veselila Darko Jorgić in Tamara Pavčnik.

Naš najboljši mladi reprezentant Darko Jorgić je tako letos po zmagi na 1. in 2. odprtem turnirju RS osvojil še 1. TOP sezone. Do zmage je prišel s popolnim izkupičkom 7 zmag, ob tem pa ni izgubil niti enega niza. V letošnjih 21 obračunih, ki jih je odigral v mladinski konkurenci je 15-letni Hrastničan izgubil vsega 2 niza (polfinale 1. OT proti Paulinu – 3:2). Na zmagovalnem odru sta se Jorgiću pridružil še Deni Kožul, ki je bil do zadnjega obračuna prav tako brez izgubljenega niza in Patrik Sukič.

Pri mladinkah je bila situacija precej bolj zapletena, na koncu pa se je zmage veselila Tamara Pavčnik, ki je uspešno sanirala poškodbo kolena in znova kaže vrhunske predstave. Danes je izgubila le proti Gaji Paradiž, ki je na koncu osvojila 4. mesto, pred njo pa sta bili po krogu še dvojčici Veronik – Zala je bila druga, Nika pa tretja.

Tamara Pavčnik sicer ni članica NT centra, vendar v domačem Hrastniku očitno odlično absorbira napotke sester Ojsteršek - Vesne in Andreje.

Tamara Pavčnik sicer ni članica NT centra, vendar v domačem Hrastniku očitno odlično absorbira napotke sester Ojsteršek – Vesne in Andreje.

Najbolj dramatičen razplet smo danes videli v 2. kvalitetni skupini mladincev, kjer sta se v zadnjem obračunu dneva, ki je štel neposredno za 1. mesto in s tem preboj v 1. kvalitetno skupino na 2. TOP-u, med seboj udarila Peter Hribar in Črt Grm Urbančič. Bolje je začel igralec NTK Olimpija, toda ‘Pero’, ki slovi po svoji borbenosti, se ni predal niti pri rezultatu 8:10 v odločilnem nizu in je tekmovanje zaključil z zmago s 14:12. Omenjenima igralcema se je na odru za dobitnike kolajn pridružil še Luka Norčič.

V 2. kvaliteti skupini pri mladinkah se je zmage veselila domačinka Anja Bezjak, druga je bila Katrina Sterchi, tretja pa Simona SoldatAljaž Frelih je brez poraza osvojil 1. mesto v 3. kvalitetni skupini – za seboj je pustil Jako Strohsacka in Miho Jamška, pri mladinkah pa je v 3. skupini slavila Pija Mihevc, druga je bila Katja Krajnc, tretja pa zmagovalka 21. Memoriala Antuna Tova Stipančića pri kadetinjah Ana Tofant.

Rezultati 1. TOP mladinci
Mladinci – vse skupine
Mladinke – vse skupine
Lestvica – mladinci
Lestvica – mladinke