Godec v dramatični končnici boljši od Žigona za zmago med kadeti

T.S., 23.10.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V nedeljo, 22. oktobra, je v Logatcu potekal 1. OT RS za kadete in kadetinje, kjer sta se končne zmage veselila Aljaž Godec in Nuša Kadis (NTK Inter Diskont).

V zaključni fazi je navdušil predvsem turnir fantov, kjer sta ta čas naša najboljša kadeta Žiga Kristijan Žigon (NTK Inter Diskont) in Aljaž Godec v finalu uprizorila klubsko klasiko in navdušila zbrane v dvorani. Na koncu je bil boljši Godec, ki je obračun dobil z rezultatom 3:2 (-1, 5, 9, -3, 9).

Ravenčanoma sta družbo na stopničkah delala še Tim Mori (NTK Muta) in Aljaž Goltnik (NTS Mengeš), ki je v četrtfinalu s 3:2 ugnal Mitjo Omerzela (ŠD SU).

Pri kadetinjah se je tekmovanje zapletlo že v skupinskem delu, potem ko je Polona Horvat (NTK Inter Diskont) premagala 1. nosilko Manco Paljk (NTK Arrigoni) in finalni del pričela kot 1. nosilka. To ji ni pomagalo do medalje, saj je le-to uspela osvojiti Tina Cafuta (NTK Muta), ki je morala kaseneje v polfinalu priznati premoč eventuelni zmagovalki Nuši Kadiš z rezultatom 0:3 (-9, -9, -6). V drugem polfinalu je Blažka Harkai (NTK Kema) s 3:1 (9, 8, -10, 8) ugnala Gajo Kobetič (NTS Mengeš).

Kadiševa je svojo prvo zmago med kadetinjami potrdila z odličnim finalnim nastopom, kjer je Prekmurko Harkaijevo premagala z rezultatom 3:1 (-8, 8, 12, 5).

Nuša Kadiš je prišla do svoje prve republiške zmage med kadetinjami. Pri mlajših kadetinjah je leta 2016 že osvojila naslov državne prvakinje.

1. OT za kadete in kadetinje

Kadeti rezultati
Kadetinje rezultati
Lestvica kadeti
Lestvica kadetinje