Aljaž Frelih in Aleksandra Vovk slavila v okrnjeni konkurenci

T.S., 16.03.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

V Velenju je danes potekal 3. odprti turnir RS za kadete in kadetinje v sezoni 2013/14. Na zadnjem tovrstnem srečanju kadetov v letošnji sezoni najboljši igralci zaradi udeležbe na MP Italije niso nastopili, tako da je bil boj za mesta na zmagovalnem odru še bolj srdit.

Odsotnost naših najboljših kadetov Tilna Cvetka, Petra Hribarja, Nike Naglič, Ane Tofant in Katarine Stražar sta najbolje izkoristila Gorenjca Aljaž Frelih in Aleksandra Vovk, ki sta na domačih tleh kraljevala že lani, ko je Vovkova osvojila vse republiške turnirje v konkurenci mlajši kadetinj, Frelihu pa je spodletelo le na državnem prvenstvu.

Pri fantih je bil v vlogi 1. nosilca sicer Luka Norčič, ki pa je v polfinalu z 2:3 klonil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja. V drugem polfinalu je Nejc Erjavec3:0 odpravil obrambnega igralca Jako Strohsacka in tako poskrbel, da sta se v finalu pomerila dva igralca NTS Mengeš. Tekme med Frelihom in Erjavcem se mnogokrat odločajo v odločilnem 5. nizu, tokrat pa je Gorenjec, ki je letos v Mengeš prestopil iz matičnega kluba NTK Ljubno, do zmage prišel po štirih nizih in tako po uspešni lanski sezoni med mlajšimi kadeti, prišel še do svoje prve republiške zmage v konkurenci kadetov.

Pri kadetinjah smo v finalnem delu v zgornji polovici žreba spremljali precej gladke obračune. Tudi v polfinalu je 1. nosilka turnirja Aleksandra Vovk brez težav preskočila obetavno Katjo Krajnc in si tako priigrala finalno vozovnico. V spodnjem delu žreba je bilo precej bolj vroče, preboj med najboljše štiri pa je na koncu po hudem boju uspel Gaji Mavri in Katrini Sterchi. V primorskem polfinalu je zmaga odšla v Vrtojbo, potem o je Mavrijeva odločilni 5. niz proti Sterchijevi dobila z 11:6. Varovanka Miroslava Tokića je dober vtis pustila tudi v finalu, kjer je celo povedla z 2:1 v nizih, na koncu pa le priznala premoč Aleksandri, ki je dvoboj dobila z rezultatom 3:2 (-9, 9, -6, 9, 6).

3. OT RS kadeti/-nje
Rezultati kadeti
Rezultati kadetinje

Lestvice kadeti
Lestvice kadetinje