Ekipni kadetski državni prvaki z italijanskim priokusom

T.S., 24.02.2013 comments 7
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Otočcu je ta vikend potekalo še Ekipno državno prvenstvo za kadete in kadetinje, kjer so se naslova veselili igralci NTK Arrigoni in igralke NTK Muta. Znova nekoliko moti nastop italijanskega državljana v ekipi državnih prvakov.

Pri fantih tudi kadetski naslov na Obalo

Potem ko je pred dvema tednoma v Ravnah na Koroškem potekalo EDP za mladince, je ta vikend Otočec gostil še Ekipno državno prvenstvo za kadete in kadetinje. Najboljše ekipe so se v soboto pomerile v skupinskem delu, v nedeljo pa še v finalnem delu za razigravanje.

Pri kadetih so se naslova veselili mladci iz NTK Arrigoni, kjer je levji delež k zmagi prispeval Erik Paulin, ki je imel na celotnem tekmovanju vsega en poraz in je zmagal vse tekme, v katerih je bil favorit. Izolani so vse tekme proti konkurentom v finalni skupini dobili z rezultatom 5:4, poleg Erika pa sta igrala še Matej Germek in italijanski državljan Michele Vigini, ki je za državne prvake prispeval nekaj ključnih zmag.

Podobna zgodba je bila tudi na EDP za mladince, kjer je ekipa NTK Iskra Letrika naslov državnih prvakov prav tako osvojila s pomočjo italijanskega državljana Luca Bressana. Pri tem se poraja senca dvoma nad regularnostjo obeh tekmovanj, saj naj bi nasploh na Državnih prvenstvih Republike Slovenije lahko nastopali zgolj državljani RS. Nekateri trenerji so že sprožili polemike in verjeti gre, da bo ta nejasnost pred prihodnjimi državnimi prvenstvi razrešena.

Tako kot pri mladincih so tudi pri kadetih zaradi sporne postave državnih prvakov kratko potegnili igralci NTK Krka, ki so tudi na kadetskem EDP osvojili 2. mesto. Za domačine so nastopili Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Žiga Komljanec. Tudi 3. mesto je tako kot na mladinskem EDP odšlo v roke mladcev iz NTK Kema (Damjan Zelko, Luka Norčič in Tadej Bertalanič).

Naslov pri dekletih na Koroško

Naslova državnih prvakinj pri dekletih so se veselile Gaja Paradiž, Nika Naglič in Nuša Tomis, ki nastopajo za NTK Muta. Korošice, ki so bile že pred tekmovanjem glavne favoritinje za zmago, so se do naslova praktično sprehodile in potrdile dobro delo, ki ga v zadnjih letih opravlja njihov trener Matej Petar. Še največ težav so imele na obračunu z NTK Križe, kjer pa so vseeno slavile s 5:3. Gorenjke so pod vodstvom Klemna Mraka v postavi Nuša in Anja BolteNina Štular ter Tjaša Novak osvojile končno 2. mesto, družbo na zmagovalnem odru pa so jim na 3. mestu delale še igralke NTS Mengeš (Ana Tofant, Katarina Stražar, Nika Kobetič, Tara Kobetič in Vita Kobetič), kjer v tem trenutku pod vodstvom Davida Orešnika deluje eden izmed najbolje zastavljenih mladinskih pogonov v Sloveniji.

EDP - kadetinje

Podelitev za najboljše kadetske ekipe pri dekletih.

Razvrstitev kadeti: 1. NTK Arrigoni, 2. NTK Krka, 3. NTK Kema, 4. NTK Hrastnik, 5. NTK Muta, 6. NTK Tempo, 7. NTK Fužinar, 8. NTS Mengeš

Razvrstitev kadetinje: 1. NTK Muta, 2. NTK Križe, 3. NTS Mengeš, 4. NTK Arrigoni, 5. NTK Logatec II, 6. NTK Logatec I, 7. NTD Kajuh Slovan, 8. NTK Letrika

Podrobni rezultati

Foto: Tomaž Kralj

7 komentarjev k članku “Ekipni kadetski državni prvaki z italijanskim priokusom”

 1. igidor pravi:

  Čestitke organizatorjem tekmovanja NTK-ju KRKA za brezhibno izvedbo državnega prvenstva tako v organizacijskem pa tudi v tehničnem smislu ( pa ta pohvala bi prišla za organizatorja tudi če bi bil NTK Arrigoni 8.)

  predsednik NTK Arrigoni
  mag. Igor Novel

 2. igidor pravi:

  Pa še kratek komentar na regularnost:

  O teji problematiki se govori na zvezi že dobre tri leta, ko je Bressan prvič nastopil za NT Letrika na državnem prvenstvu. Do sedaj je veljalo, da lahko taki igralci , ki so uradno registrirani, na DP igrajo.

  Novinarju, ki je napisal to sporočilo (v dobro ping ponga) pa predlagam, da prouči.
  – ali lahko tujci igrajo v drugih panogah za ekipna državna prvenstva (košarka, Nogomet)

  – ali po zakonodaji Evropske Unije so državljani Evropske Unije res tujci

  – ali se Slovenija drži direktiv Evropske unije in ali le te ne spodbujajo prost pretok kapitala, delovne sile in ljudi med državami članicami.

  Ko bomo znali odgovoriti na vsa vprašanja (sam nisem tako podkovan) bomo lahko takoj definirali ali taki igralci v bodoče lahko igrajo taka tekmovanja.

  Vse odgovore naj novinar posreduje organom NTZS, da se bodo organi lažje odločali o tem kaj je prav oz kaj ni.

  mag. Igor Novel

 3. ntk pravi:

  Pozdravljeni,
  moram podati komentar na odgovor g. mag. Novel-a.
  Vsekakor je zaželjeno, da v vseh športnih panogah igrajo tujci, tako je tudi kot navajate v košarki,nogometu,biatlonu,….. In je seveda v skldau z EU direktivami.
  Ampak ena velika razlika je med njimi in to kar delate vi.
  Tujci so registrirani v klubih in sodelujejo v vseh uradnih tekmovanjih, katere so pod okriljem pripadajočih zvez. Posredno se seveda z tem dviguje kvaliteta dolčenega športa, in šport napreduje na celotni ravni.
  V vašem primeru pa je to zelo drugače, pripeljete posameznike iz druge države samo na eno tekmovanje in nato poberete lovorike, in degradirate celotno delo v ostalih klubih, kateri se tega ne poslužujejo.
  Ali mislite da, nkt krka ni sposobna pripeljeati prvega igralca iz Hrvaške, ali pa na primer ntk kema iz Madžarske, Avstrije?
  Tudi ta moj komentar naj bo posredovan organom NTZS, in naj odločijo o pravilnih kriterijih kdo lahko nastopa na ekipnih tehmah, vekakor pa trenutno stanje ni v korist razvoja namiznega tenisa v Sloveniji.
  lp

  • igidor pravi:

   Vesel sem kakršengakoli komentarja. Pisca NTK naprošam da piše na moj mail novel.igor@gmail.com. Ker bi mu rad odgovoril na njegov komentar: zakaj Vigini ne hodi na druga tekmovanja.

   • ntk pravi:

    Nikakor ni moj namen, da bi reševal, oz. se vmeševal v delo NTZS.
    Moj komenter na celotno zadevo je samo to, da sistem ni pravilen, parvzaprav nepravičen. Verjetno se z tem strinjate. Vsekakor pa upam, verjamem ,da bo NTZS uredila zadevo tako kot je v interesu slovenskega namiznega tenisa, še posebej zato ker imamo novega selektorja mladih selekcij. lp

 4. Klemen Mrak pravi:

  Ne glede na to kakšen je trenutni pravilnik je SRAMOTA, da se take stvari dogajajo. Sramotno se je sploh poglabljati v to ali lahko nekdo, ki nima slovenskega državljanstva nastopi in očitno se je Arrigoni pozanimal o tem. Treba je vedeti kaj je prav in kaj ni. Slovenski državni prvak je ITALIJAN. Bravo Arrigoni, ZASLUŽENO!

 5. MARKO pravi:

  Za mene osebno so prvaki igralci KRKE,za katero so igrali domači igralci. Prav tako menim za ekipno mladinsko prvenstvo pri fantih. Največje veselje je ,ko s svojimi igralci osvojiš prvenstvo,saj je to nagrada za dobro delo igralcev in seveda trenerja ter spodbuda za naprej! Čestitke trenerju Slatinšku in igralcem KRKE! Prav tako čestitke igralkam MUTE in trenerju Petarju!
  Se pa pridružujem mnenju mnogih,da naj za ekipe igrajo slovenski državljani, saj je to državno ekipno prvenstvo Slovenije!