EDP-k: Dolenjci pričakovano, Mengšanke nekoliko manj!

T.S., 26.01.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

Ravne na Koroškem so ta vikend gostile Ekipno državno prvenstvo RS za kadete in kadetinje. Pri fantih so igralci NTK Krka ponovili uspeh mladinske ekipe, pri dekletih pa je do naslova prišla sveža ekipa NTS Mengeš.

Cvetko in Hribar neomajna

Tekmovanje pri kadetih je bilo roko na srce odločeno že v poletnem prestopnem roku, ko je Tilen Cvetko domači NTK Muta zamenjal za dolenjski NTK Krka in v zadnjem letu pri kadetih združil moči s starim rivalom Petrom Hribarjem. Po državnem naslovu pri mladincih, so tako Novomeščani prišli do dvojčka, poleg trenerja Uroša Slatinška pa sta zanj zaslužna še brata Omerzel – Jožko in Mitja.

Tilen in Peter sta tekmovanje končala brez poraza. Korošec je bil z izkupičkom 12:0 igralec turnirja, Hribar pa se je ustavil pri 10 zmagah. Drugo mesto je pripadlo igralcem NTS Mengeš, ki so nastopili v postavi Aljaž FrelihNejc ErjavecTim Pavli in Tilen Šalja. Da se v osrednjeslovenski regiji ponovno stvari premikajo na bolje, smo opozorili že po koncu ekipnega DP za mladince, tezo pa so potrdili fantje Bojana Paviča iz NTK Vesna (Jože Urh, Rok Trtnik, Taj Lavrič in Filip Kolle), ki so osvojili 3. mesto. Četrto mesto je odšlo med ‘rudarje’ v NTK Tempo iz Velenja.

Od petega do osmega mesta so se razvrstili NTK ArrigoniNTK PtujNTK Kema in NTK B2.

Orešnikov trud obrodil sadove

Leta 2004 je Natalija Lužar v dresu Edigsa iz Mengša še zadnjič osvojila naslov državne prvakinje pri mladinkah. To je bil 22. naslov državnih prvakov za omenjeni klub, večino od njih pa so prispevali prav Lužarjeva, Špela Burgar in David Orešnik, ki v zadnjih letih v svojem matičnem klubu deluje kot trener za mlade. V težkih časih, s katerimi se trenutno sooča slovenski šport na splošno, je težko najti nekoga, ki v svoje delo vlaga toliko kot Orešnik in za 27-letnega igralca ter trenerja, se zadnja januarska nedelja v letu 2014 ne bi morala zaključiti na lepši način.

Drugo mesto njegovih fantov so še nadgradila dekleta v postavi Ana TofantKatarina Stražar ter NikaTara in Vita Kobetič. S tem se je končala 10-letna suša brez naslova državnih prvakov za klub iz Mengša in sodeč po videnem v letošnji sezoni, se utegne zgoditi, da se bo v vitrinah tega kluba kmalu znova znašel tudi posamični naslov. Laskavi naziv najkoristnejše igralke turnirja je odšel v roke Tofantove, ki je ob 12 zmagah doživela le 1 poraz, iskrene čestitke za svojo predstavo v odločilni tekmi proti Izolankam, pa si zasluži najboljša mlajša kadetinja ta hip v Sloveniji Stražarjeva, ki je poraz Tofantove proti Sterchijevi ‘nevtralizirala’ s trojčkom zmag proti Primorkam.

Najboljše kadetinje v letošnji sezoni.

Najboljše kadetinje v letošnji sezoni.

Mengšanke so imele na poti do naslova še največ težav že v soboto proti NTK Muta, vendar so uspele tekmo dobiti z rezultatom 5:4, nato pa so v nedeljo odpravile še NTK Arrigoni in NTK Logatec. Iz tesnega troboja za preostala odličja so najbolje izšle igralke iz Izole (Katrina Sterchi, Lea Paulin, Manca Paljk in Kim Fink), ki so osvojile srebrno kolajno, brona pa so se veselile Mučanke (Nika Naglič, Nuša Tomis, Iris Vidovšek Galer, Mojca Kohn in Ema Oderlap). Kratko so potegnile igralke z notranjskega konca Slovenije.

Od 5. – 8. mesta je bil vrstni red pri dekletih sledeč: NTD Kajuh SlovanNTK KrižeNTK Letrika in NTK Vesna.

EDP kadeti 2013/2014
Stran prvenstva
Kadeti kvalifikacije 1
Kadeti kvalifikacije 2
Kadeti 1. – 4. mesto
Kadeti 5. – 8. mesto

Kadetinje kvalifikacije 1
Kadetinje kvalifikacije 2
Kadetinje 1. – 4. mesto
Kadetinje 5. – 8. mesto