Deni Kožul, Zala Veronik, Matija Novel in Katarina Stražar do naslova državnih prvakov na Ptuju

Dvojni spored mlajših članov in mlajših kadetov na Državnih prvenstvih je na naših tleh stalnica. Tokrat so se igralci in igralke za naslove državnih prvakov borili na Ptuju.

Kožul do prvenca, dvojna krona za Zalo

Na 10. DP RS za mlajše člane je svoj prvi posamični naslov državnega prvaka osvojil 17-letni Logatčan Deni Kožul, ki se je v finalu pomeril s Patrikom Sukičem in dvoboj dobil z rezultatom 4:2. Sukič je pred tem v polfinalu poskrbel za manjše presenečenje, saj je po šestih nizih izločil sicer na papirju našega najboljšega mlajšega člana Ludvika Peršoljo. Stopnička za 3. mesto je bila povsem v znamenju Primorcev, saj se je Peršolji na njej pridružil še Erik Paulin, ki je v četrtfinalu uspel preobrniti zaostanek 1:3 proti Petru Hribarju. Sicer je bilo četrtfinale tokrat usodno kar za štiri igralce NTK Krka. Poleg Hribarja so izpadli še Darko Jorgić (1:4 proti Peršolji), Tilen Novak (0:4 proti Sukiču) in Aljaž Šmaljcelj (0:4 proti Kožulu).

V konkurenci dvojic sta bila danes prepričljivo najboljša Peršolja in Sukič, ki sta v finalu s 3:0 premagala logaško navezo Deni Kožul in Miha Grampovčnik. Bron sta osvojili dvojici Darko Jorgić in Tilen Novak ter Denis Pintar in Erik Paulin.

Pri mlajših članicah sta bili v glavni vlogi dvojčici VeronikNika je v četrtfinalu s 4:2 premagala favorizirano Nino Zupančič ter tako dosegla lep uspeh, nato pa je odlično igrala še v polfinalu, kjer je proti Tamari Pavčnik povedla z 2:0, a mlada Hrastničanka, ki letos pod vodstvom Andreje Ojsteršek Urh, ki je pred tem mnogo let delovala kot selektorka italijanske ženske članske reprezentance, vse bolj prodira proti vrhu, je uspela obrniti dvoboj na glavo in slaviti s 4:2. Na državnem prvenstvu za člane je Tamara osvojila bron, tokrat pa se je prebila do finala in tam po lepi borbi morala priznati premoč Zali Veronik, ki je naslovoma državne prvakinje iz konkurence mlajših kadetinj (2008/09) in mladink (2012/13) dodala še naslov državne prvakinje pri mlajših članicah. Rezultat finala je bil 4:2 za Korošico, na odru za zmagovalke pa je stala še ena Korošica in sicer Gaja Paradiž.

Zala in Nika sta osvojili tudi naslov državnih prvakinj v dvojicah, potem ko sta levji delež k lovoriki napravili v polfinalu, kjer sta s 3:2 uspeli premagati Pavčnikovo in Paradiževo. V drugem polfinalu sta Nina Zupančič in Katja Gutnik premagali domačinki Anjo Bezjak in Katjo Krajnc, v finalu pa proti Korošicama nista imeli možnosti in sta izgubili z 0:3.

Pri mlajših kadetih zmaga za ‘levico’!

Odlične nastope v letošnji sezoni je tudi na Ptuju potrdil Matija Novel, ki je v finalu s 3:1 premagal domačina Marsela Šegulo in tako prišel do svojega prvega naslova državnega prvaka v kratki karieri; levoroki primorski talent jih šteje šele 11. Tretjega mesta in bronaste kolajne na DP sta se razveselila še Luka Breznik in Rok Trtnik.

Naslov državne prvakinje pri mlajših kadetinjah je pričakovano osvojila Katarina Stražar, ki pa je do svojega prvenca prišla nekoliko težje od pričakovanj. V finalu se ji je namreč odlično zoperstavila mlada Ljubljančanka Lara Opeka, ki je pred tem v polfinalu presenetljivo izločila Leo Paulin, v finalu pa Stražarjevo, za katero mnogo trenerjev pravi, da ima zlato levico raztegnila vse do konca in premoč priznala šele po petih nizih. Na odru za zmagovalke je stala še ena varovanka Davida Orešnika, Tara Kobetič, ki je tako v tandemu s Stražarjevo svojemu trenerju pripravila najlepše darilo za včerajšnji rojstni dan.

Katarina Stražar ni dovolila presenečenja.

Katarina Stražar ni dovolila presenečenja.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih do naslova prišla Šegula in Trtnik, druga sta bila Novel in Taj Lavrič, tretje mesto pa sta si razdelili dvojici Luka Breznik/Žiga Žigon in Jan Jevšnik/Oskar Rosc.

Tako kot Zala Veronik pri mlajših članicah, je do dvojne krone pri mlajših kadetinjah prišla tudi Stražarjeva, ki je v konkurenci dvojic moči združila z Niko Kobetič in v finalu po težki borbi s 3:2 premagala Izolsko dvojico Paulin/Kim Fink. Na odru za zmagovalke sta stali še dvojici Tjaša Novak/Taja Vidmar in Nuša Vogrinčič/Daniela Tomanič Butkovska.