Darko Jorgić za konec sezone kraljeval na Otočcu

Otočec je tudi letos gostil zaključni Masters, kjer so se v soboto, 11. junija, merili naši najboljši namiznotenisači in namiznotenisačice v kategorijah od mlajših kadetov do članov. Nastop v dveh kategorijah vselej poskrbi, da smo priča nekaj presenečenjem, izvrže pa tudi junake. Tokrat se je najbolj izkazal prvi mladinec sveta Darko Jorgić, ki je prišel do prve zmage med člani na Mastersu.

Dvojna krona Jorgića, delitev vrha pri mlajših kadetih

Prvič v članski konkurenci smo v četrtfinalu dočakali dvoboj med Jorgićem in bundesligašem Janom Žibratom. Jan je lani  na Mastersu v poslastici moral priznati premoč Deniju Kožulu, tokrat pa je bil nemočen tudi proti 17-letnemu Hrastničanu, ki je slavil s 4:1 (7, -8, 5, 6, 7). V polfinalu je nato Jorgić s 4:0 odpravil še Prekmurca Mitjo Horvata in si priigral mesto v velikem finalu. V zgornjem delu žreba se je do finala prebil državni prvak in 1. nosilec turnirja Deni Kožul, ki je za ta uspeh v četrtfinalu odpravil domačina Tilna Novaka in v polfinalu še Ludvika Peršoljo. Finalna tekma ni postregla z dramo, Jorgić je bil prepričljivo boljši s 4:1 (6, 5, 2, -2, 7) in tako tudi sezono končal na 1. mestu domače lestvice.

Svoj uspeh je igralec NTK Krka na domačem terenu dopolnil z zmago v mladinski konkurenci, kjer ni izgubil niza, še točke so mu nasprotniki odvzemali bolj po redko. V finalu je ugnal Tilna Cvetka s 3:0 (8, 10, 7). Cvetko je bil v polfinalu boljši od rivala Petra Hribarja s 3:0, mesto na stopničkah si je priigral še Rok Trtnik, ki je izkoristil spodrsljaj 2. nosilca Erika Paulina, ki je že v 1. krogu izgubil proti Timu Pavliju. Hribarju za uteho ostaja dejstvo, da je sezono končal na 1. mestu jakostne lestvice s 400 točkami naskoka pred Jorgićem in Cvetkom.

Kadetsko tekmovanje je na koncu pripadlo 1. nosilcu Matiji Novelu, ki je v polfinalu preživel napad Luke Breznika in ga dobil s 3:2, nato pa v finalu s 3:1 odpravil še Roka Trtnika. Preostala kolajna je odšla okoli vratu Marsela Šegule. Novel je sezono zaključil na 1. mestu lestvice, vseeno pa s sezono ne bo najbolj zadovoljen, saj je na državnem prvenstvu ostal brez kolajne.

Kadetski državni prvak Žiga Kristijan Žigon je odlično sezono zaključil z zmago v konkurenci mlajših kadetov, kjer je v finalu ugnal svojega klubskega rivala Aljaža Godca s rezultatom 3:0 (3, 4, 14). Igralca sta sezono končala s 7100 točkami na jakostni lestvici in si tako razdelila mesto na vrhu, za uteho Godcu ostaja, da je v aprilu postal državni prvak. Stopničke na Otočcu sta si sicer priigrala še 3. in 4. nosilec Mitja Omerzel in Tim Mori.

Galičeva močno premočna

Morda celo premalokrat poudarimo kako delovna in dobra je postala Alex Galič, ki je v Akademiji Wernerja Schlagerja napredovala za nekaj nivojev in tudi na mednarodni sceni dosega lepe rezultate. Svojo premoč je brez težav potrdila včeraj na Otočcu, kjer je le v prvem krogu proti Aleksandri Vovk izgubila en niz, nato pa s tremi gladkimi zmagami s 4:0 osvojila svoj pri Masters pri članicah. V finalu je bila boljša od Ane Tofant, ki je v polfinalu prišla do izvrstnega skalpa nad Manco Fajmut. Uspeh mladih deklet iz Mengša je dopolnila mlada levoroka Katarina Stražar, ki je osvojila bron. Druga nosilka Tamara Pavčnik je v četrtfinalu izgubila proti Fajmutovi.

Zadoščenje za Pavčnikovo je prišlo v kategoriji mladink, kjer je bila najboljša. V polfinalu je s 3:1 ugnala najboljši mladinko na lestvici Aleksandro Vovk. Precej bolj zanimivo je bilo v spodnjem delu žreba, kjer je Ana Tofant že v 2. krogu izgubila proti Gaji Mavri. To je najbolje izkoristila Lara Opeka, ki je v četrtfinalu najprej premagala Katarino Stražar, nato pa v polfinalu še Gajo Mavri. Opeka je tudi v finalu prikazala odlično igro in Pavčnikovi vzela niz.

Pri kadetinjah se je Lara Opeka tudi uvrstila finale, na njeno žalost pa je bila tudi tokrat neuspešna. V igri za zmago je bila vse do konca, a je bila na koncu Lea Paulin bolj zbrana in je slavila s 3:2 (8, -8, -8, 8, 5). Ob dejstvu, da Stražarjeva zaradi nastopa pri članicah in mladinkah ni imela pravice nastopati še pri kadetinjah, je državna prvakinja Katarino ogrozila tudi na lestvici, a na koncu ji je zmanjkalo 60 točk.

Do menjave na vrhu je prišlo pri mlajših kadetinjah, kjer si je Manca Paljk s finalno zmago nad Nušo Kadiš z rezultatom 3:1 (6, 7, -3, 6) zagotovila tudi 1. mesto na lestvici. Mesto na stopničkah sta ujeli še Tijana Gačič in Lara Belaj.

Masters 2016
Člani
Članice
Mladinci
Mladinke
Kadeti
Kadetinje
Mlajši kadeti
Mlajše kadetinje