Darko Jorgić in Zala Veronik zmagovalca 1. OT za mladince

Dan po začetku 1. SNTL za moške, je Tržič gostil 1. OT RS za mladince in mladinke. Končne zmage sta se veselila Darko Jorgić in Zala Veronik.

Prvo srečanje najboljših mladincev in mladink v sezoni 2013/14 se je zaključilo s suvereno zmago letošnjega junaka 56. MEP v Ostravi Darka Jorgića, ki je v dresu NTK Krka ponovil lanski uspeh s 1. odprtega turnirja. Na poti do zmage je v četrtfinalu s 3:0 ugnal Toma Šfiligoja, v polfinalu je bil s 3:2 boljši od reprezentančnega so-junaka Erika Paulina, nato pa je v finalu po odlični igri brez izgubljenega niza premagal še Patrika Sukiča. Tretje mesto je poleg Paulina osvojil še Deni Kožul.

Tekmovanje deklet je bilo povsem v znamenju Korošic, najbolje pa se je odrezala Zala Veronik, ki je v finalu s 3:0 ugnala Gajo Paradiž in tako revanširala poraz sestre dvojčice Nike v polfinalu. Na stopničkah se je trem Korošicam pridružila še Urška Čokelj.

Povratnica po poškodbi Tamara Pavčnik je morala v četrtfinalu z 1:3 priznati premoč Niki Veronik.

Mladinke

Mlade reprezentante ta teden čaka naporen urnik. Člani NT centra so takoj po tekmovanju že odšli v Novo mesto, od tam pa bodo najprej v torek na Madžarsko odpotovali Ludvik PeršoljaTilen Novak in Darko Jorgić, ki se bodo v okviru slovenske U-21 reprezentance borili v evropski Superligi, mladinska garnitura reprezentantov pa v sredo potuje v Varaždin, kjer jih čaka Mednarodno prvenstvo Hrvaške. V petek se bodo mladincem na Hrvaškem pridružili še kadeti. O vseh rezultatih boste obveščeni tudi na naši spletni strani.

Rezultati na ntzs.si.

Komentar k članku “Darko Jorgić in Zala Veronik zmagovalca 1. OT za mladince”

  1. banjica banjica pravi:

    BRAVO DARKO VELIKO USPEHOV ŠE NAPREJ!