Aljaž Godec in Vita Kobetič zmagovalca 2. TOP-8 za kadete

T.S., 28.05.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Murski Soboti se je v soboto, 27. maja, odvil 2. TOP-8 RS za kadete in kadetinje. Zmage sta se veselila Aljaž Godec (NTK Fužinar) in Vita Kobetič (NTS Mengeš).

Mladi Korošec Aljaž Godec je turnir končal s 6 zmagami in 1 porazom. Z rezultatom 2:3 je izgubil le proti drugouvrščenemu Matiji Novelu (NTK Arrigoni), ki včeraj ni imel svojega dne in je moral priznati premoč tako Mitiji Omerzelu (NTK Krka), ki je na koncu končal na 3. mestu, kot Janu Jevšniku (NTK Tempo), ki je osvojil končno 5. mesto. Tik za odrom za zmagovalce se je uvrstil Filip Kolle (NTK Vesna), ki je v krogu z Novelom in Omerzelom (vsi so ob 5 zmagah dvakrat izgubili) povlekel najkrajšo. Na lestvici do večjih sprememb ni prišlo. Že pred zaključnim Mastersom je jasno, da bo na 1. mestu ostal Novel.

V drugi kvalitetni skupini pri fantih je slavil Domen Zupančič (NTK Krka), v tretji pa Jan Hovnik Šipek (NTK Fužinar).

Pri dekletih v Prekmurju ni nastopila najboljša kadetinja Lea Paulin (NTK Arrigoni), ki je pred tem osvojila vseh 5 kadetskih turnirjev v sezoni. Njeno odsotnost je najbolje izkoristila Vita Kobetič (NTS Mengeš). Tako kot Godec pri fantih, je tudi Vita za končni uspeh zabeležila 6 zmag in le 1 poraz proti tretjeuvrščeni Tjaši Novak (NTD Kajuh-Slovan). Drugo mesto je ob izkupičku 6:1 (izgubila je le v neposrednem dvoboju s sestro) osvojila Tara Kobetič (NTS Mengeš). Povsem pri vrhu lestvice ni prišlo do sprememb, se je pa Vita prebila na 4. mesto in bo imela tako na zaključnem Mastersu boljše izhodišče za napad.

Zmagovalka druge kvalitetne skupine je postala Minea Ljuca (NTK Arrigoni), v tretji je bila najboljša Kiara Šegula (Tujina).

2. TOP-8 RS kadeti/-nje

Kadeti posamezno
Kadetinje posamezno
Kadeti lestvica
Kadetinje lestvica