Aljaž Frelih in Aleksandra Vovk najboljša na drugem mladinskem TOP-u

T.S., 14.05.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Velenju se je danes odvil 2. TOP-8 RS za mladince in mladinke, ki jih za konec sezone čaka le še junijski Masters. V odsotnosti najboljših dveh mladincev Tilna Cvetka in Petra Hribarja, je bil danes pri fantih najboljši Aljaž Frelih (NTS Mengeš), pri dekletih pa po hudi borbi Aleksandra Vovk (NTZS).

Frelih prvič najboljši med mladinci

Aljaž Frelih je prišel do prve zmage v konkurenci mladincev, potem ko je turnir končal s 6 zmagami in 1 porazom. Premagal je vse glavne tekmece, izgubil je le proti danes odličnemu Marselu Šeguli (NTK Ptuj), ki je na koncu stal na 3. stopnički. Drugo mesto je pripadlo Taju Lavriču (NTK Vesna), ki je imel enako razmerje zmag in porazov (5:2) kot Šegula, a je srebro osvojil na podlagi zmage proti Ptujčanu. Z zmago na turnirju se je Frelih povzpel na 3. mesto na državni lestvici in na 4. potisnil Matijo Novela (NTK Arrigoni), ki je danes zasedel 5. mesto. Četrti je bil Nejc Erjavec (NTS Mengeš), od 6. do 8. mesta so se zvrstili še Luka Norčič (NTK Kema), Rok Trtnik (NTK Vesna) in Luka Breznik (NTK Inter Diskont).

V drugi kvalitetni skupini je bil najboljši Lovro Jemec (NTK Logatec), v tretji skupini pa Oskar Rosc (NTK Savinja).

Vovkova dobila triler proti Tofantovi

Sodeč po zadnjih nekaj mesecih je bila favoritinja za končno zmago pri dekletih danes Ana Tofant (NTS Mengeš), ki pa je naletela na super-razpoloženo Aleksandro Vovk (NTZS) in končala na 2. mestu. Vovkova je bila danes odlična in je vknjižila 7 zmag, pri čemer je bila najslajša prav tista proti Tofantovi, po maratonu je bilo 3:2 (-7, 8, -12, 5, 13). Življenje ji je močno otežila še Lara Opeka (NTD Kajuh-Slovan), ki je izsilila 5. niz, a bila v njem s 3:11 nemočna. Opeka je turnir končala na 5. mestu, a je zabeležila zmago proti Tofantovi. Tretja je bila Katarina Stražar (NTS Mengeš), ki je v krogu z Opeko in Gajo Mavri (NTK Letrika) izvlekla najboljše karte. Nekoliko presenetljiv je bil slab nastop Lee Paulin (NTK Arrigoni), ki je v zadnjem času blestela na večih frontah. Končala je kot zadnja, osma, a je pri tem premagala Stražarjevo.

Zmagovalka druge skupine je Daniela Butkovska Tomanič (NTK Ptuj), tretje pa Tina Mozetič (NTK Letrika).

2. TOP-8 RS za mladince

Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci lestvica
Mladinke lestvica