2. OT RS U-21 in MK: Šfiligoj najboljši še pri mlajših članih, zmaga tudi za Tofantovo

V Cirkovcah smo danes spremljali dvojni spored, saj so se na 2. odprtem turnirju RS za sezono 2016/17 merili mlajši člani (U-21) in mlajši kadeti (U-13). Večjih pretresov ni bilo. Pri članih je do svoje prve zmage prišel Tom Šfiligoj (Tujina), pri članicah je Ana Tofant (NTS Mengeš) kljub zmagi izgubila prvo mesto na lestvici.

Decembra do prvenca na Ptuju pri članih, januarja v Cirkovcah pri mlajših članih

Šfiligoj zaradi lanske poškodbe in nenastopanja na 1. OT v letošnji sezoni ni bil rangiran, tako da je v žreb prišel nepostavljen. V skupini se je tako pomeril s Petrom Hribarjem (NTK Krka) in slavil brez večjih težav s 3:1 v nizih (3, -7, 7, 4). Poraz Hribarja v predtekmovanju je pomenil, da sta se 1. nosilec Tilen Cvetko (NTK Krka) in Hribar v finalnem delu srečala že v četrtfinalu. Po izredno napeti tekmi je bil s 4:3 (9, -9, 10, -10, -17, 7, 4) slavil Hribar, ki v polfinalu proti Lovru Jemcu (NTK Logatec) ni imel večjih težav in je slavil po petih nizih. Gorenjec v dresu Logatca je do lepega uspeha prišel po zmagi nad Črtom Grmom Urbančičem v četrtfinalu.

V spodnji polovici žreba sta se v polfinale prebila Šfiligoj in Erik Paulin (NTK Arrigoni). Šfiligoj v četrtfinalu proti Damjanu Zeljku (NTK Sobota) ni imel težav, zato pa se je moral Paulin za zmago nad Rokom Trtnikom (NTK Vesna) pošteno potruditi. Obračuni Šfiligoja in Paulina so bili že večkrat zelo tesni in tudi tokrat je bilo tako. Primorec je v odločilnem nizu zapravil tri zaključne žogice, Tom pa je odnesel končno zmago s 4:3 (-9, 5, 9, -9, -4, 9, 11).

V finalu je tako prišlo do ponovnega obračuna med Šfiligojem in Hribarjem. Če je bilo dopoldne gladko, je bilo zvečer bolj tesno, toda zmagovalec je ostal isti. Šfiligoj je slavil s 4:3 (9, -10, 7, -5, 8, -8, 7) in po zmagi na 2. OT RS za člane na Ptuju v decembru, prišel do novega lepega uspeha na domačih tleh ter s tem potrdil dobro delo v Nemčiji, kjer deluje pod okriljem nemškega trenerja Alexa Yahmeda (namiznoteniški oče Nemke Sabine Winter).

Tofantova slavila, a izgubila 1. mesto na lestvici

Tekmovanje mlajših članic se je odvilo po pričakovanjih 1. nosilke Ane Tofant (NTS Mengeš). Jasno je bilo, da je v boju za zmago 5 tekmovalk. Poleg Tofantove še Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik), Katarina Stražar (NTS Mengeš), Aleksandra Vovk (NTZS) in najmlajša izmed skupinice Lea Paulin (NTK Arrigoni). Dekleta niso razočarala in so se uvrstila v finalne boje, zato pa je vseeno nekoliko presenetila leta 2002 rojena Paulinova.

Mlada Primorka je v četrtfinalu s 4:2 (-7, 8, 0, 8, -9, 2) premagala 2. nosilko Stražarjevo in si priborila mesto v polfinalu. Tudi to ni pomenil konec za mlado Paulinovo, ki je šla še korak dlje in v polfinalu s 4:2 (7, 11, 5, -8, -7, 4) prvič premagala še Pavčnikovo. Vsekakor ena izmed večjih zmag Paulinove v mladi karieri.

V zgornjem delu sta se za mesto v finalu udarili Tofantova in Vovkova. Tekma nekdanjih soigralk pri Mengšu ni razočarala, boljša pa je bila Tofantova, ki je obračun dobila s 4:2 (-6, -10, 2, 7, 8, 9). Članica slovenske članske reprezentance je bila odlična tudi v finalu in Paulinovi ni pustila presenečenja. Končni rezultat je bil 4:1 (10, 7, -6, 6, 9). Zmagi navkljub je Tofantova na lestvici s prvega padla na 3. mesto. Na vrhu se sedaj nahaja Pavčnikova, ki ima pred Stražarjevo vsega 100 točk prednosti.

Dvojna zmaga Mengša pri mlajših kadetih

Kot že rečeno na uvodu, so bili danes na delu tudi mlajši kadeti. Na 1. OT je bila glavna akterka nečakinja Bojana Tokića Sara, ki je prišla do svoje prve republiške zmage. Tudi tokrat se je Sara (NTK Letrika) izkazala z 2. mestom in četrtfinalno zmago nad 1. nosilko Nušo Kadiš (NTK Fužinar). V finalu je bila od Tokićeve s 3:0 (6, 9, 10) boljša danes nepremagljiva Gaja Kobetič (NTS Mengeš). Bronasto odličje sta si razdelili Lara Belaj (NTK Cirkovce) in Maša Harkai (NTK Kema).

Nov lep celokupni uspeh NTS Mengeš na turnirju je dopolnil še Dejan Jokič, ki je pri mlajših kadetih v finalu premagal soigralca Aljaža Goltnika3:0 (6, 9, 8). Na stopničkah sta stala še Jure Smodiš (NTK Kema) in Mihael Kocjančič (NTK Arrigoni).

Pri mlajših kadetih 1. mesto na lestvici drži Goltnik (4600 točk), pri mlajših kadetinjah pa Nuša Kadiš (6400 točk).

1. OT RS U-21 in MK
Rezultati člani U-21
Rezultati članice U-21
Rezultati mlajši kadeti
Rezultati mlajše kadetinje
Lestvice člani U-21
Lestvice članice U-21
Lestvice mlajši kadeti
Lestvice mlajše kadetinje