Danes se na Otočcu začenjajo priprave Eurokids

T.S., 18.11.2012
Mladi, Vse novice

Danes se na Otočcu začenja mednarodni trening kamp Eurokids za perspektivne evropske igralce. Dogodek poteka pod organizacijo Namiznoteniške zveze Slovenije, ki je pod okriljem Evropske namiznoteniške zveze in s podporo Mednarodne namiznoteniške zveze te priprave pripeljala tudi v našo državo.

Na Otočcu zbranih nekaj najbolj perspektivnih Evropejcev

ŠRC Otočec bo letos ponovno po mnogih letih gostil pripravljalni kamp, ki je namenjen najboljšim mladim namiznoteniškim igralkam in igralcem do 13 leta.

Eurokids Super Camp je najvišji nivo kampa, saj je udeležba mogoča le na posebno povabilo Evropske namiznoteniške zveze. Udeležilo se ga bo 25 igralcev in 11 spremljevalcev iz 11 držav. Vodja strokovnega dela in glavna trenerka bo priznana strokovnjakinja s svojega področja in nekdanja vrhunska igralka, Branka Batinić. Njena pomočnika na Otočcu bosta Gordana Perkucin in Piotr Skierski.

Slovenske barve bo kampu predstavljalo 6 najperspektivnejših igralcev: Darko Jorgič, Erik Paulin, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž. Svojo pomoč in podporo bo nudil tudi selektor slovenske mlade reprezentance, Jože Urh.

Med kampom bo organiziran tudi dan odprtih vrat, kjer se bo trenerjem, igralcem, staršem in predstavnikom medijev pridružil tudi naš igralec Jan Žibrat.

Tekst in foto: NTZS – www.ntzs.si