Žibratov Enjoy&Deploy Taverzo v ETTU Pokalu začenja doma, Ilirijani potujejo v Ukrajino

T.S., 09.09.2013
Tuje lige, Vse novice

Potem ko smo včeraj poročali o uspehu igralcev NTK Ilirija v 1. krogu ETTU Pokala, je bil danes že objavljen žreb za 2. del tekmovanja, kjer se bodo predstavili tudi nizozemski državni prvaki za katere letos nastopa Jan Žibrat.

Nizozemci favoriti skupine, Ilirijani z željo po dobrih predstavah

V drugem delu ETTU Pokala bo nastopilo 32 ekip, ki je bilo danes izžrebanih v 8 skupin po 4 ekipe. Tekme bodo odigrane 19. in 20. oktobra, nas pa bosta zanimali predvsem 5. in 8. skupina, kjer bosta nastopali ekipi Enjoy&Deploy Taverzo in NTK Ilirija Ljubljana.

Nizozemci so lahko z žrebom zadovoljni iz dveh razlogov – turnir bo odigran v njihovi domači dvorani, v skupini z avstrijsko, špansko in cipersko ekipo pa bodo absolutni favoriti za 1. mesto in s tem preboj v osmino finala tega prestižnega evropskega klubskega tekmovanja. Tekmovanje se iz kroga v krog zaostruje, potrebno pa je poudariti, da se bodo poleg najboljših 8 ekip iz drugega dela ETTU Pokala, neposredno v četrtfinale prebile ekipe, ki bodo v skupinskem delu Lige prvakov zasedle 3. mesto v kvalifikacijskih skupinah. Pri nizozemskih državnih prvakih bodo poleg udarnega dvojca z domačega prvenstva Jan Žibrat in Borna Kovač, v evropskem tekmovanju računali še na usluge obetavnega Korejca Kang Dong Sooja.

Za ekipo NTK Ilirija je že preboj v 2. krog tekmovanja prava mala senzacija, vseeno pa bodo konec oktobra odpotovali v Ukrajino in tam lovili presenečenje. Poleg domačinov iz TTSC “NORD”, se bodo pomerili še z ekipo iz Dubrovnika in STK Aladza – A iz Bosne in Hercegovine.

Žibrat navdušen nad svojim novim klubom

Ob tej priložnosti smo se pogovorili tudi z našim upom Janom Žibratom, ki verjame v osvojitev 1. mesta v skupini in je že željan novih tekmovalnih izzivov. Po letošnjem izjemno dolgem in zahtevnem pripravljalnem obdobju, katerega je opravil skupaj z osebnim trenerjem Marjanom Oražmom, je Žibrat zadnji teden avgusta odpotoval v nizozemski Taverzo, kjer se je pridružil svojemu novemu klubu.

Poleg samih tekmovalnih načrtov, se je 21-letni Jan, ki trenutno v domovini opravlja študijske obveznosti, dotaknil tudi same organizacije v novem okolju, za katero je dejal, da je na vrhunskem nivoju. Vsak dan v Nizozemskem olimpijskem centru s članskimi igralci trenira 5-6 ur, tam pa ima na voljo tudi fitnes center, maserje in teste na inštitutu.

V preteklih letih je Jan izkusil grenkobo samostojnega življenja v Nemčiji, največjo težavo pa je predstavljalo dejstvo, da za njim ni stal trener. Tega na Nizozemskem ni, saj Prleku z nasveti pomaga večkratna evropska prvakinja Li Jiao, za katero Jan pravi, da ima ogromno namiznoteniškega znanja, zdi pa se mu tudi, da ji je nekoliko prirasel k srcu :).

Jan je na začetku navdušen nad novo izkušnjo, nad njim pa je navdušeno tudi osebje kluba.

Jan je na začetku navdušen nad novo izkušnjo, nad njim pa je navdušeno tudi osebje kluba.

ETTU Pokal, 2. krog:

Skupina 5
Enjoy&Deploy Taverzo (NIZ) – Jan Žibrat, Kang Dong Soo, Borna Kovać, Rajko Gommers
UTTF Raiffeisen Ligist (AVT) – Christoph Simoner, Zhang Jie, Gabor Gerold, Qian Qianli
Arteal Tenis de Mesa (ŠPA) – Pere Galvez Navarro, Diogo Carvalho, Enio Mendes, Jose Fernandez Albores
TTC Rio-Star Muttenz (ŠVI) – Karim Ayadi, Hu Jia Shun, Elia Schmid, Jurgen Vanzeir, Lionel Weber

Skupina 8
TTSC “NORD” (UKR) – Yang Ce, Denis Gavrilov, Ievgen Pryshchepa, Oleg Filenko
Libertas Marinkolor Dubrovnik (HRV) – Miho Simović, Luka Fučec, Neven Juzbašić, Filip Nikulić
NTK Ilirija Ljubljana (SLO) – Mirza TvrtkovićDejan StojanovićTomaž Roudidr. Gaj VidmarDenis Pintar
STK Aladza – A (BiH) – Amer Muftić, Edin Kantardžić, Feda Rević, Senad Ković