Žibratov Enjoy&Deploy Taverzo kljub pomoči Korejca izpadel v 2. krogu ETTU pokala

T.S., 20.10.2013
Tuje lige, Vse novice

Poleg obračunov ženske Lige prvakov in dvobojev v večini državnih prvenstev, je bil ta vikend rezerviran za drugo fazo ETTU pokala, kjer se je tekmovanju priključila tudi ekipa nizozemskih državnih prvakov Enjoy&Deploy Taverzo, kjer letos igra Jan Žibrat. Nizozemci so morali danes dopoldne priznati premoč Avstrijcem in se tako že končujejo letošnjo evropsko sezono.

V nizozemskem Zoetermeeru so bili danes in včeraj odigrani dvoboji skupine 5 v drugem krogu ETTU Pokala. Včeraj je favorizirana domača ekipa Enjoy&Deploy Taverzo najprej s 3:1 premagala švicarski TTC Rio-Star Muttenz, nato pa z rezultatom 3:0 še ekipo Arteal Tenis de Mesa iz Španije. V obeh tekmah je nastopil tudi Jan Žibrat, ki je proti Švicarjem s 3:0 (5, 2, 4) odčital namiznoteniško lekcijo Lionelu Webru, nato pa zvečer proti Špancem s 3:1 (5, 9, -6, 7) dobil še tekmo proti Diogu Carvlahu.

Sobotni spored je brez praske prestala tudi avstrijska ekipa UTTF Raiffeisen Ligist in jasno je bilo, da bo današnji obračun z nizozemskimi državnimi prvaki odločal o 1. mestu v skupini in potniku v osmino finala ETTU pokala. Pri domačinih sta poleg Žibrata nastopala še Borna Kovač in Korejec Kang Dong Soo, pri gostih pa so udarno postavo tvorili Gabor GeroldChristoph Simoner in Zhang Jie.

V prvi tekmi je Dong Soo, ki je z Nizozemci podpisal pogodbo izključno za nastope v ETTU pokalu že izgubljal z rezultatom 0:2 in 6:10 ter v tretjem nizu ubranil skupno 8 zaključnih žogic Simonerja, vendar na koncu le slavil in domači ekipi priboril dober začetek. V drugi tekmi je moral naš Žibrat z rezultatom 1:3 (-8, 1, -9, -11) priznati premoč Geroldu in po porazu Kovača proti Zhangu prav tako z 1:3 je bilo jasno, da se je igralcem iz Taverza mesto v osmini finala izmikalo. V četrti tekmi je sicer Korejec ohranil zmagoviti niz in s 3:0 odpravil Gerolda, žal pa je bil Jan v odločilni 5. tekmi proti Simonerju nekoliko prekratek in preboj med 16 najboljših ekip je tako uspel Avstrijcem.

Korejčeva avantura na Nizozemskem se je ekspresno zaključila, Jan pa že pogleduje k novim izzivom.

Korejčeva avantura na Nizozemskem se je ekspresno zaključila, Jan pa že pogleduje k novim izzivom.

Žibrat bo tako v letošnji sezoni s klubom nastopal le še v državnem prvenstvu, kjer aktualni državni prvaki tudi po treh krogih letošnjega prvenstva trdno zasedajo vrh lestvice. Poleg klubskih obveznosti, pa bo letošnja sezona za 21-letnega Prleka še kako pomembna tudi v mednarodnem merilu, saj si želi tudi vzpona na svetovni jakostni lestvici, kjer trenutno zaseda 267. mesto. Mesto na lestvici bo še kako pomembno v novem olimpijskem ciklusu. V času Olimpijskih iger leta 2016 bo Žibrat štel 24 let, nobena skrivnost pa ni, da je nastop na največjem športnem dogodku na svetu ena izmed glavnih želja slehernega profesionalnega športnika in nič drugače ni niti pri Janu. Prvo priložnost za dokazovanje bo imel Žibrat med 6. in 10. novembrom, ko se bo udeležil World Tourja na Polsjkem.

V skupini 8 nastopa tudi naš NTK Ilirija, žal pa vam v tem trenutku še ne moremo postreči z rezultati.

Rezultati, ETTU pokal
Skupina 5
Skupina 8