Žibrat s ‘trico’ Grünwettersbach ohranil na vrhu

T.S., 25.01.2015
Tuje lige, Vse novice

V Nemčiji je bilo da konec tedna ponovno vroče v Bundesligi. Med elito se ekipe pospešeno borijo za uvrstitev v playoff, v 2. Bundesligi pa poteka ogorčen boj za uvrstitev v najmočnejšo evropsko namiznoteniško ligo.

Žibrat ohranil mirno kri

V 11. krogu 2. Bundeslige je ASV Grünwettersbach na domačem terenu gostil 1. FC Köln. Španec Alvaro Robles in Anglež Samuel Walker nista imela najboljšega dne, zato pa je dan rešil naš Jan Žibrat, ki je dobil vse svoje tri obračune. Najprej je skupaj z Norvežanom Geir Andre Erlandsnom dobil tekmo dvojic, nato pa še oba posamična obračuna. V prvem je s 3:1 (-6, 9, 8, 7) premagal Gianluco Waltherja, v drugem pa s 3:1 (7, -8, 4, 3) še Jochena Langa. Zmaga nad Langom je bila še kako pomembna, saj so se igralci iz Kölna po zaostanku z 1:5 nevarno približali na 3:5 in domačinom je po porazu Roblesa in Walkerja že tekla voda v grlo, a je Žibrat ostal miren in poskrbel, da sta dve točki ostali doma.

Žibrat in co. po 11. krogih še naprej ostajajo na prvem mestu, prva ura resnice pa jih čaka že v prihodnjem krogu, 7. februarja, ko se bodo pomerili z drugouvrščeno ekipo TTC Fortuna Passau. V jesenskem delu je bilo 6:4 za igralce iz Passaua.

Saarbrücken vse bolj oddaljen od playoffa

Po novem porazu v 13. krogu elitne Bundeslige je 1. FC Saarbrücken TT padel na 6. mesto ligaške tabele in je vse bolj oddaljen od končnice prvenstva. Tokrat so bili igralci iz Posarja na gostovanju nemočni proti Fuldi, ki je slavila gladko s 3:0. Blizu točke je bil le Tiago Apolonia, ki je z 2:3 izgubil proti Ruwenu Filusu, medtem ko sta Adrien Mattenet in Bojan Tokić v svojem obračunu ostala brez dobljenega niza. Francoza je odpravil Wang Xi, našega asa pa Christian Süss.

Že med tednom so igralci Saarbrückna izpadli tudi v četrtfinalu Lige prvakov. Na povratni tekmi proti Orenburgu Tokić ni nastopil, Rusi pa so znova slavili s 3:0. Za pravi preobrat je poskrbela Borussia Düsseldorf, ki je s 3:1 premagala aktualne prvake iz Pontoisa in tako zaradi boljše razlike v nizih napredovala v polfinale.