Žibrat grdo poškodoval desni gleženj, nov poraz Saarbrückna

T.S., 21.09.2013
Tuje lige, Vse novice

Natanko 13 dni pred začetkom Evropskega prvenstva v Schwechatu smo z Nizozemske prejeli nesrečno novico. Standardni član naše izbrane vrste Jan Žibrat si je na včerajšnjem treningu zvil desni gleženj.

Zdravnik predpisal 2 tedna počitka, Žibrat na to ne pristaja

21-letni Jan Žibrat, ki se te dni mudi na Nizozemskem in se je s svojim novim klubom Enjoy&Deploy Taverzo pripravljal na 2. krog elitne nizozemske lige, si je na današnjem jutranjem treningu grdo poškodoval desni gleženj. Sredi treninga je Jan od mize vračal balončke, nakar mu je soigralec skrajšal žogo, Jan pa se je v polnem šprintu pognal za njo. Pri ustavljanju mu je desni športni copat premočno prijel in zvin gležnja je bil neizbežen.

Žibrat je po nesrečnem dogodku nemudoma odšel na obisku pri fizioterapevtu, ki ga je najprej razveselil z novico, da gleženj ni zlomljen, je pa hudo nategnjen in otečen. Fizioterapevt mu je predpisal 2 tedna prisilnega počitka, nato tretma fizioterapije in šele nato povratek na trening, toda Žibrat je v pogovoru nemudoma dejal, da bo ta postopek skušal pohitriti, saj ga čez natanko 14 dni že čaka prva tekma ekipnega dela EP. Upajmo, da bo Prleku poškodbo uspelo sanirati pravočasno, hkrati pa previdnost pri poškodbi gležnja, ki je za namiznotenisače še kako nedobrodošla, nikoli ni odveč.

Oteklina na desnem gležnju se je pojavila nemudoma.

Oteklina na desnem gležnju se je pojavila nemudoma.

Rusi pričakovano boljši od Tokića in co.; V Düsseldorfu konec raja?

Širom Evrope smo včeraj spremljali tudi 2. krog Lige prvakov. Za nas je bila najbolj zanimiva tekma med domačim 1. FC Saarbrücken TT in ruskimi bogataši UMMC, pri katerih Joao Monteiro ni zaigral, vseeno pa so gostje prišli do zmage s 3:0Bojan Tokić je svojo tekmo proti Tan Ruiwuju izgubil z rezultatom 1:3, še naprej pa v letošnji sezoni naš igralec nima sreče v zaključku nizov in vse prepogosto se mu dogaja, da iz napete končnice ne izide kot zmagovalec. Igralci iz Posarja se bodo tako pričakovano borili za 2. mesto v skupini in preboj v četrtfinale, ključni pa bosta tekmi proti francoski ekipi AS Pontonise Cergy – prvo bodo na domačem parketu odigrali 1. novembra.

Rezultati Skupine B …

Po dveh krogih pa izjemno slabo kaže rekordnim nemškim prvakom iz Borussie Düsseldorf. Potem ko so v prvem krogu z 2:3 izgubili proti starim rivalom iz Svs Niederosterreich, so na drugi tekmi z 0:3 morali priznati premoč še francoski ekipi Chartres. Privržence tega nemškega kluba skrbi predvsem dejstvo, da jim do zmage ni uspel pomagati niti Timo Boll, ki je z rezultatom 1:3 izgubil proti Peru Gerellu. Boll se je sicer v zadnjem času ubadal s poškodbo hrbta, vseeno pa so nemški mediji izpostavili predvsem neborbenost igralcev iz Düsseldorfa. Da bo mera polna, so pretekli vikend izgubili tudi v domačem prvenstvu in sicer je bila od njih boljša ekipa TTC Hagen.