Uspešen bundesligaški povratek Jana Žibrata

T.S., 07.09.2014
Tuje lige, Vse novice

Slovenski članski reprezentant Jan Žibrat se je po lanskoletni avanturi na Nizozemskem, kjer je s Taverzom prišel do ligaškega in pokalnega naslova, letos znova vrnil v evropsko Meko namiznega tenisa, Nemčijo, kjer bo v sezoni 2014/15 zastopal ASV Grünwettersbach.

Prvič se je novim delodajalcem Jan Žibrat predstavil pretekli vikend, ko je skupaj z Alvarom Roblesom (ŠPA) in Samuelom Walkerjem (ENG) lovil preboj 1/8 finala nemškega Pokala. Po dveh zmagah nad TTC Seligenstadt in TTC Bietigheim-Bissingen, so Žibrata in co. v odločilni tekmi zaustavili igralci TTC matec Frickenhausen II.

En niz Žibrata ločil od popolnega povratka

Danes se je pričela tudi 2. Bundesliga, ki je v zadnjih dveh sezonah zaradi spremembe tekmovalnega sistema še mnogo bolj kvalitetna in predstavlja fantastično odskočno desko za vzhajajoče zvezde najhitrejšega športa z loparji. V 1. krogu se je Žibratova ekipa pomerila s TTC Ruhrstadt Herne, ki v postavi Dragan SubotićPetko GabrovskiDavid Mc Beath in Anton Källber letos kotira zelo visoko.

Na gostovanju je ASV Grünwettersbach pričel fantastično in prišel do lepe prednosti s 4:0, pri čemer je bil za dve točki zaslužen Jan Žibrat. V tekmi dvojic je združil moči z Norvežanom Geir Andre Erlandsenom in po trilerju s 3:2 (10, 9, -10, -6, 9) premagal Mc Beatha in Källberga. V svoji prvi posamični tekmi je nato Žibrat prekrižal loparje s starim znancem Subotićem iz Srbije in slavil s 3:1 (-5, 9, 8, 7). Žibrat ima na Subotića izredno lepe spomine. Srb je sicer v mlajših konkurencah Žibrata v medsebojnih obračunih vselej znal ‘ukrotiti’, Slovenec pa mu je z obrestmi vrnil na mladinskem evropskem prvenstvu v Carigradu leta 2010, ko je dobil četrtfinalni obračun tekmovanja posameznikov in si tako zagotovil bronasto kolajno.

Po uvodnem šoku so se domačini hitro pobrali in znižali na 3:4. Walker je nato v 9. tekmi premagal rojaka Mc Beatha in gostom priigral vodstvo s 5:3 ter pritisk preselil na ramena Žibrata, ki je v tistem trenutku igral proti Bolgaru Gabrovskemu. Ob Janovem vodstvu z 2:1 je že kazalo na pomembno zmago na gostovanju, žal pa se je takrat zalomilo in Gabrovski je na koncu slavil s 3:2 (9, -7, -8, 8, 5).

Že pred pričetkom zadnje tekme je bilo jasno, da je priložnost gostov splavala po vodi, Šved Källberg pa je to potrdil z rutinsko zmago nad Erlandsenom in domačinom priigral pomembno točko, na koncu je bilo 5:5.

Spletni zapisnik tekme …