Tomazinijeva z odlično igro Andaluzijkam prinesla pomembno zmago

T.S., 08.10.2012
Tuje lige, Vse novice

Pretekli vikend je Peraltu Salud Lineares, ekipa naše Jane Tomazini, odigrala izjemno pomembno tekmo v boju za obstanek. Koprčanka je nastopila izjemno in ekipi pomagala do izjemno pomembne zmage. V soboto pa je za presenečenje zmanjkalo nekaj sreče.

Prvi velik korak proti obstanku

Pred dnevi smo poročali o tem, da Jano Tomazini čaka izjemno pomembna ligaška tekma v nedeljo, 7. oktobra. Na gostovanju v Madridu igralke iz Andaluzije niso razočarale, izkazale pa so se tudi v soboto, ko je za zmago zmanjkalo nekaj sreče.

Vikend v Madridu se je za ekipo Peraltu Salud Lineares končal izjemno uspešno. V soboto so se Andaluzijke pomerile z ekipo Collosa T.M., ki je slavila s 4:2. Jana je premagala Romunko Ioano Ghemes z rezultatom 3:1(7:1, 11:9, 11:6, 11:7) in izgubila proti Jing Xian iz Kitajske z 0:3 (6:11, 9:11, 10:12). Po tekmi je Tomazinijeva nekoliko obžalovala poraz proti Kitajki, saj ji je v 2. in 3. nizu zmanjkalo nekaj sreče. V primeru njene zmage proti Kitajki pa pravi, da bi njena ekipa slavila, saj so imeli močnejšo 3. igralko od nasprotnic.

V nedeljo je Janina ekipa nastopila  še bolje in na težkem gostovanju proti Rivas T.M. slavila s 4:2. Zmaga je bila zelo pomembna, saj je Rivas ena izmed ekip, ki se bo z Andaluzijkami borila za obstanek v 1. ligi.

Tomazinijeva je svojo nalogo opravila perfektno. Najprej je Španko Liz Parado povozila s 3:0 (11:6, 11:3, 11:7), nato pa se je maščevala še Romunki Mihaeli Ciurez, ki ji je lani v 2. ligi prizadejala edini poraz. Tokrat je Jana blestela in Romunko povsem nadigrala s 3:0 (11:2, 11:8, 11:4).

Njen letošnji izkupiček zmag in porazov je sedaj 4:4, naslednji pomembni tekmi pa njeno ekipo čakata 10. in 17. novembra. Najprej se bodo udarili z ekipo Irun Leka Anea, nato pa še z Aviles T.M.. Obe tekmi bo Janina ekipa odigrala doma.

Foto: www.sport-tv.si