Tomazinijeva z novo zmago še korak bližje obstanku

T.S., 12.11.2012
Tuje lige, Vse novice

Po reprezentančnih akcijah na EP v Herningu in kvalifikacijskem turnirju za ekipno EP na Norveškem, se stvari za Jano Tomazini počasi umirjajo. Pretekli vikend je v 6. krogu španske Superlige njena ekipa Peralto Salud Linares zabeležila še drugo zmago letos in tako naredila še en korak proti obstanku.

Andaluzijske v neposredni borbi za obstanek boljše

Ekipa Peralto Salud Linares, za katero nastopa naša Jana Tomazini, je v neposredni borbi za obstanek v 6. krogu španske Superlige z rezultatom 4:2 premagala ekipo Irun Leka Enea. Ključno vlogo pri zmagi je odigrala prav Koprčanka, ki je najprej s 3:0 z mize odpihnila Madžarko Zoltan Istvanne Batorfi, nato pa je z rezultatom 3:0 dobila še dvoboj dvojic z ekipno kolegico Almunedo Roland.

Seveda je v tej fazi sezone še prezgodaj govoriti o pravi borbi za obstanek, vendar bodo na koncu sezone tovrstne zmage ključnega pomena pri izpolnitvi cilja Janine ekipe, ki seveda želi obstati v eliti. V konkurenci 12 ekip v nižjo divizijo vodita zadnji dve mesti, trenutno pa se ekipa, v kateri nastopa Tomazinijeva, nahaja na 8. mestu.

Prihodnjo soboto ob 13h Andaluzijke čaka še en izjemno pomemben obračun. Doma se bodo namreč pomerile z ekipo Aviles, ki je letos še brez zmage, zato je zmaga domače ekipe pričakovana in nujna. Če bo Tomazinijeva ohranila izvrstno formo, ki jo kaže že vse od Evropskega prvenstva, se za novo veselje ne gre bati.

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)