Tomazinijeva po gostovanju pri Avilesu ostala brez besed

T.S., 18.02.2013
Tuje lige, Vse novice

Jana Tomazini je v soboto v okviru 1. španske namiznoteniške lige s svojo ekipo gostovala pri ekipi Aviles, kjer je Andaluzijke pričakala razgreta dvorana z nešportnimi gledalci.

Žvižgi, zmerljivke in nešportne poteze

Iz Španije se nam je znova javila Jana Tomazini, ki s svojo ekipo Peralto Salud Linares nastopa v 1. španski ligi. Pred tedni smo poročali o pomembni zmagi Janine ekipe, ki je Andaluzijke praktično že obdržala v eliti, ta vikend pa je Janino ekipo na gostovanju pri konkurenčni ekipi Aviles pričakal pravi pekel.

Domačinke so slavile s 4:1, pri čemer je Jana na 3. poziciji svojo vlogo opravila z odliko in z zmago s 3:0 prispevala edino točko za gostje, ki so padle na 9. mesto na ligaški tabeli, igralke Avilesa pa z zmago manj ostajajo na 10. mestu. Ekipa v kateri nastopa Tomazinijeva kljub sobotnemu porazu še vedno varno drži mesto v elitnem tekmovanju in si je obstanek verjetno že priigrala na preteklih obračunih.

Jana je bila po tekmi šokirana.

Jana je bila po tekmi šokirana.

Toda rezultat ni bil glavna stvar v soboto. Ekipo Linaresa je na gostovanju pričakalo nekaj deset razgretih navijačev, ki so svoje nešportno navijanje prenesli tudi na domače igralke. Tako je ob ‘pardonih’ za domačo ekipo dvorana eksplodirala od veselja, namesto opravičila pa so gostje od nasprotnice dobile pest v obraz. Domači navijači so Andaluzijke tudi izžvižgavali. Janina soigralka je doživela celo popoln kolaps in je zaradi vseh dogodkov planila v neustavljiv jok, ob tem pa so jo domači navijači celo pozdravili z zbadljivkami.

Po tekmi je Jana dejala: “Nasprotnice so nas za mizo pošteno premagale, toda česa takega v 20 letih še nisem doživela. Preko športa sem se naučila fair-playa in vanj tudi verjamem. Odnos publike in tudi nasprotnic za mizo je bil šokanten in presenečena sem bila, da se take stvari dogajajo tudi v našem športu. Upam, da v taki situaciji ne bom nikoli več.