Tomazinijeva Andaluzijkam priigrala obstanek v španski Superligi

T.S., 21.04.2013
Tuje lige, Vse novice

Pot Jane Tomazini v Slovenijo, kjer bo na Otočcu prihodnji vikend z reprezentanco igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, bo po današnjem koncu španske Superlige mnogo bolj prijetna. V zadnjem krogu so namreč Andaluzijke na krilih izvrstne Jane na ključni tekmi v boju za obstanek slavile s 4:2.

Ekipa Peralto Salud Linares, za katero nastopa Jana Tomazini, je danes na gostovanju pri Irun Leka Enea slavila z rezultatom 4:2 in si v zadnjem, 22., krogu letošnje španske Superlige tako zagotovila obstanek med elito.

Nekatere ekipe se borijo za naslov, nekatere varno plujejo na sredini tabele, nekatere pa se borijo za obstanek. Andaluzijke so se letos borile s slednjim, zato so njihovo končno 9. oz. 10. mesto (nekatere tekme morajo biti še odigrane) domači navijači v Andaluziji pospremili z lepim sprejemom.

En prst - obstanek v 1. ligi.

En prst – obstanek v 1. ligi.

Na odločilni tekmi je naša Jana potrdila dobro formo in je dobila vse svoje 3 obračune. Najprej je s 3:1 premagala Madžarko Zoltan Istvanne Batorfi, nato pa je v paru z Almudeno Roland s 3:2 dobila odločilno tekmo dvojic. V zadnji tekmi je s 3:0 odpravila 3. igralko domačink Olatz Zuazua in tako sebi in soigralkam zagotovila obstanek v eliti.

Jana je prvenstvo končala s pozitivnim razmerjem zmag in porazov – 17:16 in bo prihodnji vikend na Otočcu skupaj z Manco Fajmut, Nino Zupančič in Zalo Veronik na kvalifikacijskem turnirju za ekipni del Evropskega prvenstva proti ekipam iz Švice, Finske in Norveške, lovila 1. mesto in s tem nastope v 2. diviziji.

Vse pa žal ni pozitivno, saj si je Jana v soboto nekoliko poškodovala nart, ki je med športno aktivnostjo ne boli, bolečine pa se pojavijo, ko se ohladi. Jutri bo tako v Španiji obiskala zdravnika, sama pa sumi, da utegne iti za tendinits, s katerim ima težave že v komolcu. Upamo, da bo do prihodnje sobote vse v najlepšem redu.