Tokićeva lekcija Översjöu, Francozi z zmago nad Rusi priprli vrata Saarbrücknu

T.S., 07.12.2013
Tuje lige, Vse novice

Najelitnejše klubsko tekmovanje na Stari celini se je včeraj nadaljevalo s tekmami 4. kroga. Nemški 1. FC Saarbrücken je svoje gostovanje na Švedskem opravil rutinirano, žal pa so možnosti za napredovanje nemškega kluba v četrtfinale zelo majhne.

Za to je kriv francoski As Pontoise Cergy, ki je danes v 4. krogu Lige prvakov v skupini B na gostovanju s 3:1 premagal ruski UMMC Verkhnaya. Rusi so izgubili kljub temu, da za njim nastopa Jun Mizutani, ki je danes izgubil tako proti Marcosu Freitasu in Jian Jun Wangu.

Svoje delo so že včeraj suvereno opravili igralci 1. FC Saarbrücken, ki so na gostovanju pri švedskem Eslov AI slavili s 3:1Tiago Apolonia je moral v prvi tekmi priznati premoč Robertu Svenssonu, nato pa so za Švede ostale le še drobtinice. Bastian Steger je najprej premagal Kasperja Sternberga, nato pa še Svenssona, vmes pa je naš as Bojan Tokić na suveren način z 11:3, 11:4, 11:2 vzel voljo do igranja Mattiasu Översjöu.

Po štirih krogih imajo Posarci na svojem računu 2 zmagi in 2 poraza, do konca predtekmovanja pa jih 13. in 20. decembra čakata še tekmi proti UMMC Verkhnaya in As Pontoise Cergy. V prvem delu so proti Rusom izgubili z 1:3, proti Francozom pa z 2:3 in za napredovanje bi morali varovanci Slobodana Grujića zmagati na obeh tekmah, kar pa bo sila sila težko.

Še pred tem pa že jutri na domačem terenu igralce iz Saarbrückna čaka derbi Budneslige proti ekipi Borussia Düsseldorf, ki je včeraj v Ligi prvakov na domačem terenu na tretji tekmi letošnje evropske sezone zabeležila še tretji poraz in tudi izgubila možnosti za napredovanje!

Liga prvakov
Skupina A
Skupina B
Skupina C
Skupina D