Superliga: Slovenski mlajši člani dve točki oddaljeni od remija

T.S., 10.03.2014
Tuje lige, Vse novice

Maribor je danes znova gostil tekmo Superlige in sicer sta se med seboj pomerili reprezentanci mlajših članov Slovenije in Avstrije. Domači so nastopili v postavi Ludvik Peršolja, Darko Jorgić in Deni Kožul, gostujoči trio pa je slišal na imena Stefan Leitgeb, Alexander Chen in David Vorcnik.

V Superligi je prva na sporedu tekma dvojic, ki tokrat ni postregla z veliko atraktivnimi potezami, vselej pa sta ob zaključku nizov nekoliko več športne sreče imela Avstrijca Chen in Vorcnik, ki sta na koncu slavila s 3:1.

Tudi v posamičnih tekmah so bili Avstrijci močnejši. Vorcnik je najprej s 3:0 premagal Kožula, nato pa je Peršolja tesno z 2:3 izgubil proti Leitgebu. Tekma je bila odigrana na vrhunski ravni in so jo začinile številne dolge izmenjave, Peršolja pa je po minuti odmora, ki jo je vzel pri zaostanku z 1:2 v nizih in s 3:6, nanizal 10 zaporednih točk in v odločilnem nizu povedel z 2:0, vseeno pa se je Leitgeb uspel pobrati Tudi Avstrijec kitajskega porekla Chen je proti Jorgiću predvsem dobro serviral in vračal servis ter tako našemu igralcu ni dopuščal možnosti, da bi razvil svojo značilno igro. Bilo je 3:1 za Chena, ki je tako svoji ekipi že priigral vodstvo s 4:0.

V peti tekmi smo spremljali trd obračun med Peršoljo in Vorcnikom. Avstrijec sicer slovi po tem, da močno skriva svoj servis in to je Ludviku prišlo do živega, vendar se je uspel pravočasno zbrati in dobiti četrti niz s 14:12. Odločilni niz je bil na začetku izenačen, nato pa je Peršolja uspel nasprotniku odvzeti dva zaporedna servisa in je tekmo brez težav pripeljal do konca. Na drugi mizi je Kožul na začetku Chena ujel nekoliko nepripravljenega in to je s pridom izkoristil ter z izjemno hitrim tempom igre povsem nevtraliziral nasprotnika in ga odpihnil z mize s 3:0 ter Slovenijo približal na bolj spoštljivih 2:4.

Peršolja, ki je danes zares igral vrhunsko, je v svoji tretji tekmi s 3:1 premagal še Chena in tako izid znižal na 3:5, potem ko je Leitgeb s 3:1 premagal Jorgića. Pri tem rezultatu sta se ekipi strinjali, da se odigrata še obe preostali tekmi. Kožul je znova igral odlično in je s 3:1 premagal Leitgeba, vseeno pa je bilo vse v rokah Jorgića, ki je proti Vorcniku lovil izenačenje na 5:5. Avstrijec je vodil z 2:1 in 9:8 in vse je kazalo na zmago naših severnih sosedov s 6:3, toda Jorgić se je rešil in tekmo podaljšal v odločilni 5. niz. Igralca sta bila skozi celoten 5. niz poravnana in pri rezultatu 9:9 smo znova pričakovali Jorgićevo vrnitev iz dna, toda danes ni bil dan za Hrastničana in Vrocnik je Avstrijcem priigral zmago s 6:3.

V sredo se v Lignanu pričenja MP Italije

Slovenijo bo na turnirju ITTF Premium Junior Circuit v italijanskem letoviškem mestecu Lignano di Sabbiadoro od srede do nedelje zastopalo kar 15 mladih reprezentantov. V sredo tja potujejo Darko JorgićPatrik SukičDeni KožulErik PaulinZala in Nika VeronikTamara PavčnikUrška Čokelj in Gaja Paradiž, v petek pa se jim bodo pridružili še kadeti Tilen CvetkoPeter HribarAna TofantNika NagličLea Paulin in Katarina Stražar.

V sredo in četrtek bodo na sporedu boji mladincev v konkurencah posamezno in dvojice, v petek se bodo kadeti in mladinci merili v ekipnih bojih, vikend pa je rezerviran za kadete, ki se bodo prav tako merili med posamezniki in dvojicami.

Superliga, prva tekma za 5. mesto:

Slovenija U-21 – Avstrija U-21 3:6
Kožul/Jorgić – Chen/Vorcnik 1:3 (7, -9, -7, -10)
Kožul – Vorcnik 0:3 (-12, -8, -7)
Peršolja – Leitgeb 2:3 (-5, 6, -10, 6, -8)
Jorgić – Chen 1:3 (-7, -8, 9, -7)
Peršolja – Vorcnik 3:2 (8, -8, -5, 12, 6)
Kožul – Chen 3:0 (8, 4, 8)
Jorgić – Leitgeb 1:3 (10, -7, -6, -5)
Peršolja – Chen 3:1 (7, 8, -5, 3)
Jorgić – Vorcnik 2:3 (-8, 8, -8, 9, -9)
Kožul – Leitgeb 3:1 (6, -9, 6, 10) (tekma ni štela)