Superliga: Slovenski ekipi sezono končali na 6. in 7. mestu

T.S., 27.03.2014
Tuje lige, Vse novice

Včeraj se je končala nova sezona evropske Superlige, kjer sta letos nastopali kar dve slovenski ekipi. Poleg aktualnih ekipnih državnih prvakov iz NTK Kema Puconci, je bila na pobudo vodilnih v NTZS, aktivna tudi reprezentančna ekipa Slovenija U-21.

Za mlade reprezentante so letos v glavni vlogi nastopali Ludvik PeršoljaDeni Kožul in Darko Jorgić, na nekaj tekmah pa sta se jima pridružila še Tilen Novak in Tom Šfiligoj. Ekipa, ki jo je na tekmah vodil tehnični sekretar NTZS Danijel Šarlah, je včeraj svojo krstno sezono v mednarodnem klubskem tekmovanju zaključila v Akademiji Wernerja Schlagerja.

Ludvik, Deni in Darko so se na povratni tekmi pomerili z reprezentanco Avstrija U-21 in po slabem začetku uspeli iztržiti remi z rezultatom 5:5, rezultat s prve tekme, ko je bilo pred dvema tednoma v Mariboru 6:3 za naše severne sosede, pa je pomenil, da so naši mladi reprezentanti osvojili končno 6. mesto. Včeraj sta sicer zelo dobro igro prikazala Peršolja (Serdaroglou in Leitgeb) in Jorgić (Vorcnik in Serdaroglou), ki sta zabeležila dve zmagi, nekoliko slabšo dnevno formo pa je v zadnji tekmi uspel pozabiti Kožul, ki je z zmago nad Seradaroglujem postavil končni izid.

Po besedah Šarlaha, ki je ekipo vodil na vseh desetih letošnjih obračunih, je bila poteza zveze pravilna, saj so fantje dobili priložnost za veliko število močnih mednarodnih tekem, na katerih nabirajo prepotrebne izkušnje za nadaljevanje svoje športne poti. Prav vse fante velja pohvaliti za poštene borbe v letošnji sezoni, ki so navdušile predvsem lokalne ljubitelje namiznega tenisa v Mariboru, ki je gostil domače tekme mlade reprezentance, poleg igralskih izkušenj, pa veseli predvsem vzdušje v ekipi, za katerega je v veliki meri zaslužen Šarlah, ki na sami tekmi vselej zahteva pošteno borbo in odnos do reprezentančnega dresa, po tekmi pa se zna s fanti tudi lepo poveseliti in poskrbeti, da velja načelo, da mora biti šport tudi zabava; to pa je v letošnjem tranzicijskem letu, ko so fantje domače okolje zamenjali za Namiznoteniški trening center Slovenije v Novem mestu, še kako pomembno.

Ekipa NTK Kema Puconci je v povratni tekmi za 7. mesto proti ekipi Slovaška U-21 na gostovanju sicer izgubila s 4:6, vseeno pa je bila zmaga na domačih tleh s 6:2 dovolj, da so Prekmurci letošnjo sezono Superlige končali na predzadnjem mestu.