Superliga: Puconci ostajajo v boju za 7. mesto

T.S., 05.02.2015
Tuje lige, Vse novice

Včeraj je bila odigrana povratna tekma četrtfinala Challenge Playoff-a v letošnji sezoni Superlige. Šest ekip se poteguje za končno 7. – 12. mesto, med njimi tudi dve slovenski.

Ekipa Slovenija U-21 je že v torek gostovala v Schwechatu na Akademiji Wernerja Schlagerja in tokrat proti Avstriji U-21 odnesla remi s 5:5. Prvo točko za naše je prispevala dvojica Darko Jorgić/Deni Kožul, Kožul je dodal še dve posamični zmagi, po eno pa sta zabeležila še Tom Šfiligoj in Jorgić. Pri Avstrijcih je bil tokrat razpoložen Simon Pfeffer s trojčkom zmag, dve pa je dodal še Stefan Leitgeb. Skupno je bilo tako 11:7 za naše sosede, ki še naprej ostajajo v boju za 7. mesto, medtem ko se bodo mlajši člani za 11. mesto udarili z ekipo Madžarska U-21.

Za mlade Madžare so bili v predkrogu usodni igralci NTK Kema Puconci, ki so prvo tekmo na domačih tleh dobili s 6:2, včeraj pa so v Budimpešti potrdili napredovanje z novo zmago, tokrat je bilo 6:4. Vsi Prekmurci – Bojan RopošaDominik Škraban in Patrik Sukič so dobili dva posamična obračuna, to pa je bilo dovolj za 6 točk in lepo zmago, ki jim bo vlila nove motivacije pred zaključkom sezone Superlige ter tudi državnega prvenstva.

Podrobni rezultati povratnih tekem (opomba: na tekmi AVTU – SVNU je zmago proti Grinnigerju in poraz proti Leitgebu zabeležil Šfiligoj, ki je po 1. krogu zamenjal Peršoljo)