Superliga: Pucončani premagali mlade Madžare, mlajši člani priznali premoč Avstrijcem

T.S., 21.01.2015
Tuje lige, Vse novice

Tudi v letošnji sezoni sta ekipi Slovenija U-21 in NTK Kema Puconci v Superligi na podlagi skupinskega dela v drugem delu tekmovanja pristali v boju za 7. – 12. mesto v t.i. Challenge play-offu. Prve tekme so bile na sporedu včeraj, naši ekipi pa se lahko pohvalita s polovično uspešnostjo.

Štiri točke Ropoše za domačo zmago

Prekmurci v dresu NTK Kema Puconci se kljub nekaterim težavam v klubu letos brez Mitje Horvata držijo odlično in vseskozi napovedujejo tudi boj za domačo krono. Včeraj so na domačem terenu s 6:2 odpravili ekipo Madžarska U-21. Pri naših vzhodnih sosedih je dve zmagi prispeval Janos Bence Majoros, sicer eden izmed najboljših evropskih igralcev generacije 1997 (Kožul in Šfiligoj). Za zmago domače ekipe je bil najbolj zaslužen državni prvak iz leta 2011 Bojan Ropoša, ki je skupaj prispeval kar štiri točke, najprej v dvojicah s Patrikom Sukičem, nato pa je dobil še tri posamične obračune, zadnjega po pravi klasiki z Majorosem, ki se je končala z rezultatom 3:2 (-9, -8, 5, 11, 12). Po eno točko sta prispevala še Dominik Škraban in Sukič. Prvi je s 3:1 premagal Gergely Sabjana, slednji pa s 3:0 Mate Brucknerja.

Dva tesna poraza zapečatila usodo mlajših članov

V Športni dvorani Tabor v Mariboru se je istočasno odvila tekma med reprezentancama Slovenija U-21 in Avstrija U-21. Končne zmage so se veselili gostje, bilo je 2:6, a z nekaj več sreče bi naši fantje lahko v Akademijo Wernerja Schlagerja prinesli precej bolj aktiven rezultat. Zalomilo se je že v tekmi dvojic, kjer sta nekdanja četrtfinalista evropskega kadetskega prvenstva Tom Šfiligoj in Darko Jorgić nesrečno izgubila proti Simonu Pfefferju in Stefanu Leitgebu2:3 (-7, -8, 10, 9, -11). Drugi udarec je prišel na tekmi med Jorgičem in Leitgebom, kjer je naš as zapravil vodstvo z 2:0 in izgubil z 2:3 (5, 9, -4, -10, -10). Po tej tekmi je Jorgića v ekipi zamenjal Šfiligoj, tako da ni prišlo do dvoboja Jorgić – Levenko, ki vedno postreže s kakšnim zanimivim pripetljajem. Leitgeb je v nadaljevanju premagal še Denija Kožula in Ludvika Peršoljo, ki sta tudi prispevala edini točki za naše z zmago nad Pfefferjem.

Podrobni rezultati obeh tekem …