Superliga: Pucončani doma premagali mlade Slovake

T.S., 18.03.2014
Tuje lige, Vse novice

Danes je bil v Puconcih odigran prva tekma za 7. mesto v letošnji Superligi med domačim NTK Kema in ekipo Slovaška U-21. Pretekli petek so slovaške fante v četrtfinalu ekipnega dela tekmovanje na MP Italije premagali naši mladinci in si tako zagotovili medaljo, danes pa so jih nadigrali tudi Prekmurci.

Pri domačih so igralci Mitja HorvatDominik Škraban in Patrik Sukič, za goste pa so nastopili Alexander ValuchIngemar Peter in Samuel Kaluzny.

Za uvod sta v tekmi dvojic lanskoletna državna prvaka Horvat in Škraban s 3:1 premagala Valuch in Petra, dober start domačih pa je potrdil Sukič, ki je s 3:2 premagal Kaluznyja. Prvo točko gostom je priigral izvrstni Valuch, ki vselej igra brezkompromisno, in ko njegove žogice zadanejo cilj, ga je zelo težko premagati. To je izkusil Škraban, ki več kot niza ni uspel osvojiti. Horvat je nato s 3:1 premagal Petra, Škraban pa je s 3:0 odpravil Kaluznyja in tako domačim priigral vodstvo s 4:1.

Sukič je v 6. tekmi že povedel z 2:0 v nizih in kmalu bi tekmo odločil v svojo korist že po treh nizih, toda Peter se je izvlekel, tretji niz dobil s 15:13 in nato tekmo dobil z rezultatom 11:4 v odločilnem nizu. Da je zmaga ostala doma, sta poskrbela Horvat in Škraban, ki sta premagala Valucha oz. Petra in tako poskrbela za končni rezultat 6:2.

Znani so tudi že zmagovalci letošnje Superlige in sicer je to pri fantih hrvaška ekipa STK Dr. Časl. Naši mladi člani bodo povratno tekmo za 5. mesto proti Avstriji U-21 odigrali prihodnji torek v Akademiji Wernerja Schlagerja.