Superliga: Prihodnji teden v Mariboru borba za play-off

T.S., 19.11.2014
Tuje lige, Vse novice

Redni del letošnje sezone Superlige se nevzdržno bliža koncu. Včeraj je bil na sporedu predzadnji, 5. krog, ki je bil za obe naši ekipi neuspešen. Mladi reprezentanti porazu navkljub ostajajo v boju za 2. mesto v skupini in preboj v playoff, ki sledi v koledarskem letu 2015.

V svoji drugi sezoni nastopov v Superligi, je pri slovenski U-21 reprezentanci opazen znaten napredek, kar lahko veseli selektorja za mlade Jožeta Urha in članskega selektorja Bojana Raka, ki se poleg tega lahko veseli tudi letošnjega preporoda Jana Žibrata v Nemčiji. Gostovanje pri praškem El Ninu se je včeraj sicer končalo s porazom 2:6, toda naši mladci so svoje delo opravili v prvi tekmi v Mariboru, ko so sicer rezervno ekipo Čehov premagali s 6:1. Včeraj so bili Petr KauckyAntonio GavlasJakub Nemecek in Stanislaw Kucera preprosto premočni. Točki za naše sta prispevala Ludvik Perošlja (ugnal Nemecka s 3:0) in Darko Jorgić (ugnal Kucero s 3:0), lahko pa bi bilo še precej bolj vroče, če naši ne bi izgubili treh tekem po petem nizu. Prihodnji teden v Mariboru naše mlade reprezentance čaka še zadnja tekma rednega dela proti Penzügyöru. Prvi letošnji obračun na Madžarskem se je po neposrečenem zaključku končal s 5:5, ob čemer v ekipi ni bilo Jorgića. Zmagovalec torkove tekme si bo poleg ekipe Hrvaška U-21, ki s 5-imi zmagami kraljuje na vrhu lestvice, zagotovil play-off oz. borbo za 1. – 6. mesto.

Play-offa vsekakor ne bodo okusili igralci NTK Kema Puconci, ki so včeraj proti Stockerau-u doživeli še peti poraz v sezoni in zasedajo zadnje mesto v skupini C, kar pomeni, da jih v nadaljevanju Superlige čaka play-out oz. borba za 7. – 12. mesto. Včerajšnje gostovanje Prekmurcev v Avstriji se je končalo s porazom 0:7, najbližje zmagi pa je bil Bojan Ropoša, ki je moral Krisztianu Molnarju priznati premoč po petih nizih. V zadnjem krogu četo Štefana Kovača čaka gostovanje proti Slovaški U-21.