Superliga: Mladi reprezentanti na Madžarskem zapravili visoko prednost

T.S., 23.10.2014
Tuje lige, Vse novice

V torek, 21. oktobra, je potekal 3. krog letošnje Superlige, kjer nastopata dve naši ekipi: Slovenija U-21 in NTK Kema Puconci. Mladi reprezentanti so tokrat iztržili remi, Pucončani pa so tesno izgubili.

Pod vodstvom Boruta Verna so na Madžarsko odpotovali Ludvik PeršoljaDeni Kožul in Tom Šfiligoj, medtem ko je Darko Jorgić dobil počitek. Proti domačinom iz Penzügyöra so naši začeli odlično in o dveh zmagah Kožula ter Šfiligoja in eni zmagi Peršolje povedli s 5:2, nato pa se jim je zalomilo in v domovino so se vrnili z remijem ter delitvijo 2. mesta v skupini po prvem delu skupinskega tekmovanja. Na vrhu skupine B kraljuje Hrvaška U-21 s tremi zmagami, o drugem potniku v playoff pa bodo odločale povratne tekme. Že prihodnji torek se bodo mladi slovenski reprezentanti v Domu Sportova znova pomerili s hrvaškimi vrstniki, v prvem obračunu septembra je bilo 6:2 za fante Nevena Karkovića.

Igralci NTK Kema Puconci so v 3. krogu doma gostili ekipo Slovaška U-21 in zabeležili še tretji poraz v sezoni. Tokrat je bilo 6:4 za Slovake Alexandra ValuchaPetra Ingemarja in Tomasa Kopanyja. Za Pucončane je Bojan Ropoša prispeval 3 točke (1 dvojice in 2 posamezno), dve pa je dodal še Patrik Sukič (dvojice in posamezno). Pri gostih je vse 3 posamične obračune dobil izvrstni Valuch.

Penzügyör – Slovenija U-21 5:5

Fekete/Hoffmann – Peršolja/Kožul 3:1
Varga – Kožul 0:3
Feketa – Šfiligoj 1:3
Hoffmann – Peršolja 3:1
Elias – Kožul 0:3
Varga – Peršolja 2:3
Hoffmann – Šfiligoj 1:3
Elias – Peršolja 3:0
Hoffmann – Kožul 3:2
Varga – Šfiligoj 3:0