Superliga: Izjemna zmaga naših mladih reprezentantov proti El Ninu

T.S., 01.10.2014
Tuje lige, Vse novice

Včeraj je bil v Mariboru odigran 2. krog letošnje Superlige. Slovenska U-21 reprezentanca se je pomerila proti češki ekipi El Nino in zabeležila suvereno zmago s 6:1.

V prvem krogu so Ludvik PeršoljaDarko Jorgić in Deni Kožul izgubili proti hrvaškim mlajšim članom z 2:6, tokrat pa so na kolena spravili močne Čehe za katere so nastopali bivši reprezentant Peter Kaucky ter člana mladinske reprezentance Stanislaw Kučera in Tomas Malek.

Varovanci selektorja Jožeta Urha so v štajerski prestolnici včeraj odigrali vrhunsko in nenadejano prišli do gladke zmage s 6:1. Dve točki sta za naše prispevala Perošlja in Kožul, eno Jorgić, uspešna pa je bila tudi naveza Jorgić/Kožul.

Selektor Urh je po tekmi komentiral: “Vse tekme so bile zelo zanimive in tesne. Prikazana igra je bila tokrat vsecna in na zelo visokem nivoju. Izpostaviti je treba zmago Kozula nad izkusenim Kaukiyem in pa zmagi Persolje in Jorgica nad Kucero, ki velja za zelo neugodnega obrambnega igralca.

Čehi sicer doma veljajo za eno izmed najboljših ekip, saj njihovo prvo postavo tvorijo fantastični igralci Bai He, David Reitspies in Antonio Gavlas, ki tokrat niso pripotovali v Maribor. Bai He in Reitspies sta bila pretekli teden na reprezentančni dolžnosti na ekipnem EP v Lizbonu, v češkem klubu pa so verjetno mislili, da bo tudi njihova druga postava dovolj za poln izkupiček, vendar so se še kako opekli.

V 3. krogu naše mlade reprezentante, 21. oktobra, čaka gostovanje pri madžarskem Penzügyöru.

Slovenija U-21 – El Nino 6:1
Jorgić/Kožul – Kaucky/Malek 3:0 (4, 8, 4)
Jorgić – Kučera 3:1 (5, 10, -7, 5)
Peršolja – Malek 3:2 (7, -6, -10, 10, 10)
Kožul – Kaucky 3:1 (-8, 7, 10, 9)
Peršolja – Kučera 3:2 (-9, 8, 7, -7, 9)
Jorgić – Kaucky 1:3 (-4, 1, -12, -7)
Kožul – Malek 3:2 (6, -7, 7, -5, 10)