Sredozemski klubski pokal: Krkaši in Fužinarke jutri v polfinalu proti Dr. Časlu

T.S., 11.10.2014
Tuje lige, Vse novice

V Carigradu ta vikend poteka premierni Sredozemski klubski pokal, ki je luč rojstva ugledal pod taktirko Sredozemske namiznoteniške zveze. Slovenija se sicer lahko pohvali z majhnim koščkom obale, zato pa naši državni prvaki iz NTK Krka Novo mesto in NTK Fužinar Interdiskont toliko bolje nastopajo za zelenimi mizami.

V Turčijo je pripotovalo 10 ženskih in 12 moških klubov iz 13 držav: Turčije, Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Francije, Kosova, Libanona, Libije, Črne Gore, Portugalske, Srbije, Tunizije in seveda Slovenije. Večino držav zastopajo aktualni klubski članski državni prvaki, v našem primeru ekipa Krke pri moških in ekipa Fužinarja pri ženskah.

V obeh konkurencah so bile ekipe razporejene v 4 skupine, pri čemer je le 1. mesto vodilo neposredno v polfinale. Obe naši ekipi sta se izkazali. Novomeščani v sestavi Uroš Slatinšek, Darko Jorgić in Tilen Novak so najprej s 3:0 premagali Wahda Club (Libija), v večernem delu pa s 3:1 še Riyadi Beirut (Libanon), tekmo je izgubil Novak.

Korošice v sestavi Asya KasabovaManca Fajmut ter Zala in Nika Veronik so bile še bolj neusmiljene. Brez izgubljene tekme so padle Francozinje iz Raquette Marmandaise, nato pa še Tunizijke iz Rafraf Sports Club.

Jutri je dopoldne na sporedu polfinale, obe naši ekipi pa se bosta v boju za finalno tekmo pomerili s hrvaškima ekipama STK Dr. Časl.

Lahko Krkaši zagrenijo življenje Zagrebčanom?

Lahko Krkaši zagrenijo življenje Zagrebčanom?