Slovenci prvaki v Italiji, na Hrvaškem in na Švedskem!

T.S., 22.05.2017
Tuje lige, Vse novice

V Sloveniji smo že dobili državne prvakinje v novi sezoni SNTL, medtem ko bo pri moških odločila 3. tekma finala. V tujini je večina državnih prvenstev že končanih, letos lahko poročamo o lepem uspehu naših ‘legionarjev’.

Jorgić prihodnje leto v Bundesligi

Darko Jorgić in Deni Kožul sta zaznamovala letošnjo 1. italijansko ligo. V dresu kluba U.S.D. APUANIA CARRARA T.T. sta blestela že v rednem delu in bila z izkupičkom zmag 20:2 oz. 19:2 najbolj zaslužna za 12 zmag brez poraza. V finalnem delu sta bila nosilca bronastega odličja z letošnjega EP do 21 let prav tako odlična in sta v finalu proti Castel Goffredu prikazala najboljše predstave. Jorgić je končnico prvenstva zaključil z 8 zmagami v prav toliko tekmah.

Naša najbolj perspektivna mlada igralca se po letu v Italiji selita v obljubljeno deželo, Nemčijo. Jorgić bo prihodnje leto igral v elitni Bundesligi za TV Bad Königshofen, medtem ko bo Kožul svojo priložnost iskal v 2. Bundesligi pri Saarbrücken II.

Darko in Deni sta v Italiji potrdila svojo kvaliteto, sedaj ju čaka Nemčija.

Do naslova tudi Alex in Manca

Za seboj imata uspešno sezono tudi naši dve najboljši namiznotenisačici zadnjih let Alex Galič in Manca Fajmut. Po neslavnem razpadu Akademije Wernerja Schlagerja na Dunaju se je Galičeva po nekaj letih preselila na Švedsko, natančneje v Eslov, kjer sedaj trenira in igra za tamkajšnji klub. Skupaj z Li Wenxi, Danielo Moskovits, Caroline Tanaka in Stephanie Christensen je bila letos v finalu švedskega prvenstva boljša od Jessice Yamade, Tin-Tin Ho, Hannah Hicks in Martine Juhasz. Poleg tega je Galičeva letos nastopala še v francoski PRO B ligi, kjer je na koncu zasedla 6. mesto, v Švici pa jo čaka še finale pokala.

Fajmutova, ki trenira v NT centru Slovenije na Otočcu, je letošnjo sezono igrala za hrvaški STK Dr. Ćasl in skupaj z Jiaqi ZhengMirelo Đurak in Klaro Cakol v finalu hrvaškega prvenstva ugnala zagrebški STK Tis Ritmo. Korošica bo za Ćasl igrala tudi v prihodnji sezoni.

Igralke STK Dr. Ćasl so letos tudi s pomočjo Mance Fajmut prišle do novega naslova hrvaških prvakinj.