Saarbrücken po preobratu v finale ETTU pokala!

T.S., 21.03.2014
Tuje lige, Vse novice

Pred 14 dnevi je francoski La Romagne, kjer sicer v prvi ekipi le redko dobi priložnost Saš Lasan, z zmago na domačem parketu v prvi tekmi polfinala ETTU Pokala proti Saarbrücknu s 3:1 naredil velik korak proti finalu, toda Nemci so na povratni tekmi uspeli zrežirati popolni preobrat.

Apolonia in Steger pripravila teren, Tokič zaključil v velikem slogu

Prva sta se udarila Tiago Apolonia in odlični Francoz Ollivier Brice, ki sicer ne igra za državno reprezentanco, vendar mu skalpi nad mednarodnimi zvezdami namiznega tenisa niso tuji. Tudi danes je bil Brice blizu domala odločilni zmagi za La Romagne, toda Apolonia je nekako le uspel preobrniti rezultatski zaostanek z 1:2 v nizih v svojo korist in dobiti sila pomembno prvo tekmo z rezultatom 12:10 v odločilnem nizu.

V drugi tekmi je Bastian Steger nihal kot gugalnica. Prvi niz proti Tian Yuan Chenu je izgubil s 6:11, nato Kitajca ponižal z 11:1, pa v 3. nizu zapravil lepo vodstvo in prednost z 10:8, in ko se je zdelo, da bo po ekspresnem 4. nizu, ki ga je dobil z 11:2 in odličnem začetku v odločilnem nizu, ko je povedel s 5:0, Nemec le uspel mirno pripeljati tekmo v svojo korist, se mu je znova zalomilo. Chen je znižal na 6:7, nato pa se je Steger, ki po koncu letošnje sezone zapušča Saarbrücken, le zbral in 5. niz dobil z rezultatom 11:6.

Pritisk se je tako preselil na pleča našega Bojana Tokića, ki je na prvi tekmi proti Chenu ‘streljal’ s praznimi naboji. Tokrat ga je na nasprotni strani mize čakal lanski junak turnirjev serije World Tour Challenger Abdel Kader Salifou, ki pa je naletel na razpoloženega Tokića in z izjemo podaljška v drugem nizu našemu igralcu danes ni bil enakovreden (11:7, 12:10, 11:2).

V finalu se bodo igralci Saarbrückna pomerili s starimi znanci iz Liebherr Ochsenhausena (Ryu Seung Min, Kiril Skachkov, Liam Pitchford in Simon Gauzy). Ekipi sta se letos že pomerili v jesenskem delu Bundeslige, ko je Tokić ob zmagi svoje ekipe s 3:1 premagal Gauzyja, nov obračun pa ekipi čaka že to nedeljo, ko se bosta udarili v predzadnjem krogu rednega dela nemškega državnega prvenstva.

Prva tekma finala bo na sporedu med 16. in 18. majem, povratna tekma pa med 30. majem in 1. junijem.