Ruski prvaki zapečatili usodo Tokića in soigralcev v Ligi prvakov

T.S., 13.12.2013
Tuje lige, Vse novice

V ruskem mestecu Verkhnaya Pyshma so igralci 1. FC Saarbrücken TT danes odigrali 5. krog Lige prvakov v sezoni 2013/2104 in še tretjič letos izgubili.

Tokrat so bili od nemške ekipe še drugič letos ruski državni prvaki iz UMMC. Ekipa, ki je letos eden izmed glavnih favoritov za osvojitev Lige prvakov, je tokrat na domačih tleh slavila s 3:0.

V prvi tekmi obračuna je ruski provokator Alexander Shibaev3:2 premagal Tiaga Apolonio, nato pa je Joao Monteiro, katerega so iz Saarbrückna letos poleti privabili ruski denarci prav tako s 3:2 (11:9) ugnal nekdanjega soigralca Bastiana Stegerja. V tretji tekmi se je Bojan Tokić pomeril z letošnjo okrepitvijo Rusov za namene Lige prvakov Junom Mizutanijem in izgubil z rezultatom 0:3.

Po tretjem porazu igralcev iz Posarja v letošnji sezoni, je tako že jasno, da se letos ne bodo prebili v četrtfinale, kamor bodo iz skupine B poleg UMMC-ja napredovali še Francozi As Pontoise Cergy. Prav proti ekipi, kjer med drugim igra tudi Marcos Freitas, bodo Tokić in soigralci prihodnji petek na domačih tleh zaključili s sezono Lige prvakov in bodo evropsko sezono nadaljevali v izločilnih bojih ETTU pokala.

Liga prvakov, 5. krog, skupina B
Ummc Verkhnaya P.
– Saarbrucken 3:0

Alexander Shibaev – Tiago Apolonia 3:2 (9, -11, 9, -2, 8)
Joao Monteiro – Bastian Steger 3:2 (4, -8, 10, -5, 9)
Jun Mizutani – Bojan Tokić 3:0 (10, 7, 5)