Pogled na tuje: Tokić izgubil proti Filusu, odlične novice iz Andaluzije

T.S., 26.11.2013
Tuje lige, Vse novice

V soboto in nedeljo so bili na tujem aktivni Bojan Tokić, Jan Žibrat, Jana Tomazini in Martina Pohar. Vsi razen našega najboljšega igralca so se s tekem vrnili nasmejani.

1. FC Saarbrücken TT – TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell 1:3

7. krog Bundeslige je igralcem 1. FC Saarbrücken TT namenil trenutno vodilno ekipo nemškega državnega prvenstva TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell in še četrtič letos so morali igralci iz Posarja podpisati poraz. Gostujoča ekipa v postavi Wang XiRuwen Filus in Patrick Franziska je slavila s 3:1. Edino zmago za domačine je proti kitajskemu lovcu prispeval Tiago Apolonia, medtem ko je Bastian Steger izgubil proti Franziski in Wangu, naš Bojan Tokić pa je z 1:3 izgubil proti Filusu, ki je odigral na visokem nivoju in s kombinacijo obrambe in napada našega asa spravljal v obup.

Poročilo tekme …

Ekipa nizozemskih državnih prvakov Enjoy&Deploy Taverzo pri kateri letos nastopa tudi naš Jan Žibrat v domačem prvenstvu še naprej melje svoje nasprotnike. V dosedanjih devetih tekmah so igralci iz Taverza vselej slavili brez večjih težav, svojo kvaliteto pa iz kroga v krog potrjuje tudi 21-letni Prlek. Po jesenskem delu prvenstva so tako aktualni prvaki trdno na prvem mestu, Žibrata pa 4. decembra čaka nastop na Mednarodnem prvenstvu Finske, kjer bosta nastopali tudi Manca Fajmut in Alex Galič.

Levica Žibrata pustoši po Nizozemskem, bo prihodnje leto naš najbolj perspektiven igralec po Tokiću znova prešel v močnejšo ligo?

Levica Žibrata pustoši po Nizozemskem, bo prihodnje leto naš najbolj perspektiven igralec po Tokiću znova prešel v močnejšo ligo?
Fotografija: Elsbeth Parmentier fotografie

Pregled nizozemskega državnega prvenstva …

Po odličnem vikendu Tomazinijeva in Poharjeva lažje dihata

V soboto in nedeljo je ekipa Jane Tomazini in Martine Pohar Peralto Salud Linares odigrala tekmi 5. in 6. kroga španske Superlige. V soboto so se Andaluzijke pomerile z Arteal – Cubiertas de Piscina Orballo in s pametno taktiko na koncu slavile s 4:3. Glavno vlogo pri zmagi sta odigrali prav naši igralki – Poharjeva je dobila oba svoja posamična obračuna, v igri dvojic sta naši igralki slavili s 3:1, v odločilni tekmi pa je svoje dodala še Tomazinijeva, ki je s 3:0 odpravila Raquel Bonillo.

V nedeljo so odličen vikend igralke iz Linaresa kronale še s zmago s 4:0 nad Falcons Sabadellom in tako naredile velik korak proti obstanku, ki je primarni cilj andaluzijskega kluba.

Špansko državno prvenstvo …