Po pomembni zmagi dva pričakovana poraza in prvi “kiks” Tomazinijeve

T.S., 25.11.2012
Tuje lige, Vse novice

Pretekli teden je Jana Tomazini s svojimi ekipnimi kolegicami prišla še do ene pomembne zmage proti Avilesu, ta konec tedna pa je njena ekipa Peralto Salud Linares zabeležila dva pričakovana poraza.

Zmaga nad zadnjeuvrščeno ekipo nov korak proti obstanku

Pretekli vikend je ekipa Peralto Salud Linares, kjer nastopa Jana Tomazini, s 4:2 ugnala zadnjeuvrščeno ekipo 1. španske lige Aviles. Jana je znova odigrala vrhunsko in najprej s 3:1 ugnala Sandro Gomez, nato pa s 3:0 še prvo igralko gostujoče ekipe Albo Rodriguez. Neuspešna je bila zgolj v igri dvojic, ki pa ni spremenila poteka tekme.

Po tej zmagi je bila Jana zelo vesela, saj so se s kolegicami utrdile na 7. mestu in tako naredile še en velik korak proti obstanku.

Lažja poškodba in prvi “kiks” sezone za Jano

Povsem drugače se je odvil ta vikend, saj se je Janina ekipa odpravila na gostovanje v Barcelono, kjer so dekleta obakrat z 0:4 izgubila proti ekipama, ki se borita za končni naslov. Najprej je bila premočna ekipa Ballaguer, kjer je Jana z 1:3 (17:15, 3:11, 7:11, 9:11) izgubila proti Yanlan Li, naslednji dan pa še ekipa Fotoprix Vic. Na tej tekmi je Jana doživela prvi spodrsljaj letos, saj je izgubila proti Nadini Riera. Nasprotnica je bila boljša z 2:3 (4:11, 11:5, 11:7, 12:14, 8:11), Jana pa je v četrtem nizu zapravila tudi 3 zaključne žogice za zmago.

Bolj od pričakovanega poraza našo najboljšo igralko ta hip skrbi manjša poškodba, ki jo je staknila v četrtek. Po njenih besedah jo ta poškodba – “špikanje v levi rami” –  obišče nekajkrat na leto, pred tekmo pa jo pripravi klubski fizioterapevt.

Tako bo sedaj Jana en teden sanirala poškodbo, nato pa se začenjajo priprave na naslednji krog, ko se bo njena ekipa 15. decembra ob 17h doma pomerila z ekipo Atletico San Sebastian, za katero Jana pravi, da je relativno močnejša, vendar ob dobrem dnevu premagljiva.