NTK Kema Puconci novo sezono Superlige zaključil na 5. mestu

T.S., 20.03.2013
Tuje lige, Vse novice

Včeraj je prva ekipa NTK Kema Puconci zaključila že z eno sezono Superlige. Letos je bilo tekmovanje nekoliko okrnjeno, kljub temu pa v tej ligi nastopa kar nekaj zelo močnih ekip. Pucončani so na koncu zasedli 5. mesto.

Pred nekaj leti, ko so v Superligi nastopali tudi igralci iz Maribora in Murske Sobote, je bilo v začetni fazi tekmovanja kar 16 ekip, toda zaradi različnih razlogov se je v zadnjih letih število nastopajočih klubov precej zmanjšalo, tako da je letos v tem ligaškem tekmovanju nastopalo 7 ekip iz Avstrije, Slovaške, Madžarske, Slovaške in Češke, slovensko čast pa je branila prva ekipa NTK Kema Puconci.

Superliga se je začela že septembra z obračuni v dveh kvalifikacijskih skupiniah. Žreb je Pucončanom namenil češke državne prvake SF SKK El Nino Praha in madžarske državne prvake CVSE Celldömölk, tako da več kot do remija na domačih tleh proti rezervni postavi kluba iz Prage niso prišli. Pri tem lahko omenimo še, da je ekipa El Nino iz Prage letos nastopala tudi v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju Ligi prvakov.

Tretje mesto v kvalifikacijski skupini jih je vodilo v boj za 5. – 7. mesto. Tam so se varovanci domačega stratega Štefana Kovača pomerili z avstrijsko ekipo UTTC Stockerau in slovaško ekipo MSK Cadca.

Tretjo ekipo iz slovaškega državnega prvenstva so Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Dominik Škraban ob pomoči Patrika Sukiča brez težav premagali doma s 6:1, včeraj na gostovanju pa še s 6:3. Medtem so se dvakrat pomerili tudi z Avstrijci, ki so na prvi tekmi nastopili v popolni postavi in slavili s 6:2, na drugi tekmi pa so Pucončani izkoristili odsotnost njihovega najboljšega igralca Martina Storfa in slavili z rezultatom 6:1, ki jim je na koncu zaradi boljše medsebojne razlike zagotovil končno 5. mesto.

Članski državni prvak iz leta 2011 pravi, da je Superliga super priložnost za kakšen skalp in pomembna za ekipo, saj ji primanjkuje močnih tekem.

Letos Pucončani blestijo v državnem prvenstvu, kjer so po 15. tekmah še brez poraza, izgubili pa so vsega 8 posameznih obračunov. Nerealno je pričakovati, da bi se lahko v tako močnem tekmovanju, kot je Superliga, potegovali za dober rezultat, zato so se v klubu odločili, da Superligo izkoristijo kot pripravo za odločilne tekme v SNTL. Teh imajo Prekmurci tekom državnega prvenstva zgolj peščico, zmage s pol moči pa znajo ekipo pred pomembnimi domačimi obračuni uspavati in vreči s tekmovalnega ritma.

Foto: sobotainfo.com