Nemški pokalni prvaki iz leta 2012 tokrat izpadli že v osmini finala

T.S., 18.09.2013
Tuje lige, Vse novice

Ta teden so bile v novodobni Meki evropskega namiznega tenisa (Nemčiji) odigrane tekem osmine finala v Pokalu. Tokićeva ekipa je po porazu v 2. krogu Bundeslige še enkrat v desetih dneh morala priznati premoč igralcem iz Frickenhausena. Saš Lasan v Franciji še čaka na svojo priložnost.

Saarbrücknu se prižigajo prvi alarmni zvonci. Tamkajšnja namiznoteniška ekipa, ki je bila v zadnjih letih proglašena tudi za najboljšo športno ekipo v Posarju, je letošnjo sezono začela s tremi porazi v domačih tekmovanjih. Po dveh gladkih porazih v Bundesligi (proti Werder Bremen in TTC matec Frickenhausen), so se včeraj Bojan TokićBastian Steger in Tiago Apolonia poslovili še v osmini finala pokalnega tekmovanja.

6. in 7. januarja 2012 so igralci 1. FC Saarbrücken TT po vrsti od četrtfinala naprej premagali Borussio Düsseldorf s 3:1, Werder Bremen s 3:2 in SV Plüderhausen s 3:1 ter tako v klubske vitrine prinesli pokalno lovoriko, ki je najprestižnejša v zgodovini tega posarskega kluba. Poleg Tokića in Stegerja je takrat pri pokalnih tekmovalcih igral še Joao Monteiro, letos pa se ekipa, ki sta jo poleti okrepila Apolonia in trener Slobodan Grujić na začetku sezone nahaja v krizi.

Nov udarec so jim včeraj v osmini finala nemškega Pokala prizadejali igralci TTC matec Frickenhausen, ki so v poznih večernih urah na gostovanju domačo ekipo odpravili s 3:1. Naš Bojan Tokić je tesno izgubil proti Kokiju Niwi in Wang Yangu, edino točko za domače pa je prispeval Bastian Steger, ki je s 3:0 odpihnil slovaškega lovca. Doprinos Tiaga Apolonie v novi ekipi še naprej ostaja mizeren in le stežka gre verjeti, da se tako močna ekipa Saarbrückna na bundesligaški tabeli trenutno nahaja na zadnjem mestu, poleg domačega prvenstva pa ostajajo aktivni samo še v Ligi prvakov, kjer jih v petek čaka misija nemogoče proti izjemni ruski ekipi UMMC, za katero nastopata tudi Jun Mizutani in Joao Monteiro.

Izkaznica včerajšnje tekme.

Izkaznica včerajšnje tekme.

Lasan bo moral na svojo priložnost še počakati

V teku je tudi že 1. francoska liga, kjer letos za ekipo La Romagne znova nastopa tudi Saš Lasan, ki pa ob soigralcih kova Chen TianyuanAbdel Kader Salifou in Ollivier Brice veliko priložnosti za dokazovanje ne bo dobil. V prvih dveh krogih je sicer Lasanova ekipa zabeležila zmago in remi ter se trenutno nahaja na 4. mestu ligaške tabele. Lani so igralci La Romagna zasedli končno 3. mesto, Lasan pa je nekaj tekem odigral zgolj na samem zaključku sezone. Na nekaj več igranja lahko naš veteran morda računa v ETTU Pokalu, sicer pa tekmovalno formo vzdržuje na tekmah 2. in 3. francoske lige.

Saš Lasan v Franciji ne uživa tako kot pred leti na Azorskih otokih.

Saš Lasan v Franciji ne uživa tako kot pred leti na Azorskih otokih.