Mladi reprezentanti izgubili proti Madžarom, v playoutu Superlige bodo igrali proti Pucončanom

T.S., 26.11.2013
Tuje lige, Vse novice

Slovenska reprezentanca do 21 let je danes v Mariboru odigrala zaostalo tekmo 4. kroga Superlige in pričakovano klonila proti favoriziranim Madžarom, znova pa lahko ugotovimo, da mladi igralci korakajo po pravi poti.

Predtekmovanje v evropski Superligi se je z današnjo tekmo med Slovenijo U 21 in madžarsko ekipo CVSE Celldömök zaključilo v Mariboru. Našo ekipo so tokrat sestavljali člani Namiznoteniškega trening centra Ludvik PeršoljaDarko Jorgić in Deni Kožul. Obračun se je začel s tekmo dvojic v kateri sta Darko in Deni odigrala vrhunsko in bila vse do konca blizu zmage, na koncu pa sta izkušena Madžara Krisztian Nagy in Peter Fazekas slavila z 11:9 v odločilnem 5. nizu.

Tudi prva tekma posameznikov se je po petih nizih končala v prid Madžarov, tokrat je proti Nagyju kratko potegnil Kožul. Marton Szita in član madžarske članske reprezentance Fazekas sta v nadaljevanju z zmagama nad Peršoljo in Jorgićem s 3:0 svoji ekipi tlakovala pot do zmage. V bizarni peti tekmi je Nagy pri rezultatu 1:1 v nizih zaradi trebušnih težav predal tekmo Peršolji, tako da je Ludvik le prišel do zmage nad Madžarom, ki je njuno prvo tekmo v prvem krogu tekmovanja na Madžarskem dobil z rezultatom 20:18 v 5. nizu.

V 6. in 7. tekmi sta bila Kožul in Jorgić znova nemočna proti Fazekasu in Sziti, tako da je bil na koncu rezultat 6:1 za Madžare, ki so osvojili 1. mesto v skupini. Naši igralci so predtekmovalno skupino končali na 3. mestu in se bodo v boju za 5. – 8. mesto v polfinalu playouta pomerili z ekipo NTK Kema Puconci, ki je v predtekmovalni skupini B  končala na zadnjem 4. mestu.

Zaostala tekma 4. kroga Superlige, Maribor:
Slovenija U 21 – CVSE Celldömölk 1:6

Kožul/Jorgić – Fazekas/Nagy 2:3 (10, -11, 10, -7, -9)
Kožul – Nagy 2:3 (-7, 6, -8, 7, -8)
Peršolja – Szita 0:3 (-9, -7, -13)
Jorgić – Fazekas 0:3 (-8, -8, -7)
Peršolja – Nagy w.o.
Kožul – Fazekas 1:3 (-4, -9, 3, -6)
Jorgić – Szita 2:3 (-9, -7, 10, 9, -3)