Mariborčani z zmago nad Čehi na final-four Intercupa

T.S., 16.04.2013
Tuje lige, Vse novice

Nova sezona mednarodnega tekmovanja Intercup se približuje koncu, ekipo iz Maribora pa po uspehu v četrtfinalu konec maja in začetek junija čaka finalni turnir četverice v Franciji.

Letošnji pokal Intercup je že 23. po vrsti, v njem pa prvič nastopa ekipa ŽNTK Zavarovalnica Maribor. Sicer v letošnji izvedbi tega tekmovanja nastopa 51 ekip iz 11 držav.

Sistem tekmovanja je povsem preprost, saj se ekipe od 1. kroga naprej pomerijo na tekmi na izpadanje, tako da popravnega izpita ni. Nekatere ekipe so bile sicer že naprej postavljene v 2. in 3. krog tekmovanja, poražene ekipe iz 1. kroga pa čaka še tolažilni del tekmovanja.

Mariborčani so tako letos v 1. krogu s 4:0 premagali belgijski Hasselt, v 2. krogu ponovno s 4:0 avstrijski Ebensee, v 3. krogu pa prav tako prez izgubljene tekme severne sosede iz Oberndorfa.

Pretekli vikend so na domačih tleh v tekmi četrtfinala gostili ekipo Hostinne iz Češke in znova zabeležili zmago s 4:0 ter se tako že v svoji krstni sezoni uvrstili na finalni turnir četverice, ki bo med 31. majem in 2. junijem potekal v francoskem Rochois & Genevois.

Intercup – četrtfinale:

ŽNTK Zavarovalnica Maribor – Hostinne (ČEŠ) 4:0
Zafoštnik – Strobl 3:0
Plohl – Novotny 3:1
Črepnjak
– Kalensky 3:0
Zafoštnik/Plohl – Novotny/Kalensky 3:1