Ma Long rojstni dan proslavil z zmago

T.S., 22.10.2012
Tuje lige, Vse novice

Včeraj je bil odigran 2. krog kitajske Superlige. Olimpijski in svetovni prvak Zhang Jike je maščeval poraz z državnega prvenstva, Ma Long pa si je priigral najlepše darilo za rojstni dan. Klavrn debi za Jörgena Perssona.

Zhang Jike še naprej melje

Olimpijski in svetovni prvak Zhang Jike je preprosto nezaustavljiv. V 2. krogu kitajske Superlige je najprej s 3:0 premagal nedavnega kitajskega državnega prvaka 19-letnega Zhou Yua, nato pa v četrti tekmi še Wang Haa z rezultatom 3:1 in tako svoji ekipi Shnadong priigral še drugo zmago v dveh obračunih. V prvem krogu je bil Jike tudi zvezda večera, saj je s 3:2 ugnal Ma Longa.

Klavrn debitantski nastop Perssona

V letošnji Superligi za klub Tianjin nastopa tudi 46-letni Jörgen Persson, ki se je sicer veselil težke zmage na gostovanju proti Jiangsuju, vendar je v prvi tekmi dobil pravo lekcijo s strani Ma Lina. Olimpijski prvak iz Pekinga je Šveda namreč premagal z rezultatom 3:0 in mu na celotnem obračunu dopustil zgolj 11 točk. Tekmo je z dvema gladkima zmagama proti Ma Linu in Xu Huiu odločil Hao Shuai, ki je znan po spektakularni tekmi proti Michaelu Mazu na SP leta 2005 na Kitajskem, katero je na najbolj neverjeten možen način na koncu izgubil, čeprav je imel pri vodstvu 3:0 in 10:7 že tri zaključne žogice za zmago.

Ma Long v velikem slogu proslavil rojstni dan

V soboto, en dan pred 2. krogom Superlige, je Ma Long praznoval svoj 24. rojstni dan. Na domačem terenu so mu gledalci pripravili izjemen sprejem, Ma pa je bil vidno ganjen. Njegov Ningbo je s 3:1 premagal Bazhou, Ma Long, ki je zmagal oba obračuna posameznikov, pa je po tekmi dejal, da je to najlepše možno darilo za njegov rojstni dan. Pred tekmo je sicer Ma Long dobil kopico voščil in daril s strani njegovih oboževalcev. Po njegovih besedah je bilo daril celo tako veliko, da so zapolnile njegovo sobo.

V preostalem obračunu 2. kroga je Shangahi na krilih Xu Xina, ki je zabeležil dve posamezni zmagi s 3:1 ugnal Sichuan.

Rezultati 2. kroga kitajske Superlige:

Jiangsu – Tianjin 2:3

Ma Lin – Jörgen Persson 3:0
Xu Hui – Hao Shuai 0:3
Chen Qi/Xu Hui
– Lei Zhenghua/Hu Bin 2:0
Ma Lin – Hao Shuai 0:3
Chen Qi – Lei Zhenghua 0:2

Shandong – Bayi 3:1

Fang Bo – Wang Hao 1:3
Zhang Jike – Zhou Yu 3:0
Zhang Chao/Fang Bo – Zhou Yu/Yin Hang 2:0
Zhang Jike – Wang Hao 3:1

Shanghai – Sichuan 3:1

Xu Xin – Xu Ruifeng 3:0
Wang Liqin – Qiu Yike 0:3
Wang Liqin/Shang Kun – Xu Ruifeng/Zhang Yu 2:0
Xu Xin – Qiu Yike 3:1

Ningbo – Bazhou 3:1

Yan An – Cui Qinglei 1:3
Ma Long – Cheng Jingqi 3:1
Yan An/Zhai Yiming – Cheng Jingqi/Zhai Chao 2:1
Ma Long – Cui Qinglei 3:1

Foto: tabletennista.com