Liga prvakov: Saarbrücken za uvod boljši od Švedov

T.S., 07.09.2013
Tuje lige, Vse novice

Včeraj so igralci 1. FC Saarbrücken TT odigrali 1. krog letošnje izvedbe Lige prvakov in na domačem parketu proti ekipi s Švedske potrdili vlogo favorita. Tokić je za zmagovalce prispeval eno zmago.

Ta teden se je pričelo najbolj elitno mednarodno klubsko tekmovanje v Evropi in sicer nova sezona Lige prvakov. V zadnjih dveh letih so naslov osvojili igralci ruskega Gazprom Orenburg, kjer kraljujeta Vladimir Samsonov in Dimitrij Ovčarov, uspešno pa se v tem tekmovanju zadnjih nekaj let predstavlja tudi ekipa našega Bojana Tokića posarski 1. FC Saarbrücken TT.

Nemci so včeraj na domačem parketu gostili švedsko ekipo Eslov Ai in z rezultatom 3:1 prišli do prve letošnje zmage. Domači strateg Slobodan Grujić je na prvo mesto postavil Bastiana Stegera, ki je v prvi tekmi proti izkušenemu Robertu Svenssonu izgubil z rezultatom 2:3, toda dobrih 15 minut za tem je stvari na svoje mesto postavil Tokić, ki je Mattiasu Översjöu odčital pravo namiznoteniško lekcijo. Svojo prvo zmago za novo ekipo je nato proti Kasperju Sternbergu prispeval Tiago ApoloniaSteger pa je v četrti tekmi zapečatil usodo Švedov z zmago nad Översjöm.

V predtekmovalni skupini B se bodo igralci iz Posarja merili še z ekipama UMMC Verkhnaya Psyhma iz Rusije in AS Pontoise Cergy TT iz Francije. V drugem krogu se bodo prav tako na domačem parketu 20. septembra pomerili s favoriziranimi Rusi, za katere letos nastopa atomska ekipa v sestavi: Jun MizuatniGrigory VlasovAlexander ShibaevJoao MonteiroZoran Primorac in Tan Rui Wu.

Liga prvakov, 1. krog:

1. FC Saarbrücken TT – Eslov AI 3:1
Bastian Steger – Robert Svensson 2:3 (9, -8, -6, 5, -9)
Bojan Tokić – Mattias Översjö 3:0 (6, 2, 8)
Tiago Apolonia – Kasper Sternberg 3:0 (9, 9, 4)
Bastian Steger – Mattias Översjö 3:0 (4, 9, 5)